Skocz do zawartości

browar radwanicki


amap

Rekomendowane odpowiedzi

17.05 - #53 - Złoty Karol:

 

Zasyp

 

* słód pils - 3,17kg

* słód pale ale - 1,33kg

* słód pszeniczny - 0.9kg

* słód carapils- 0,45kg

* cukier kandyzowany 126' - 0.45kg

 

Zacieranie

 

* 50' - 63°C

* 10' - 72°C

* 15' - 76°C

 

Gotowanie 90'/chmielenie

 

* 60' - 20g tradition?

* 30' - 20g hellertau 4,13%AK

* 15' - 30g hellertau 4,13%AK

 

Drożdże

* Wyeast 3463 Forbidden Fruit

 

Edit:

19l i 18,5°BLG

Edytowane przez amap
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

smakować będzie najwcześniej za rok, teraz nie jest zbyt ułożony - już jest dosyć lekki, alkohol nie przeszkadza ale troche za mało miodowy... dość wytrawny wyszedł. na warsztatach we wrocławiu ktoś miał braggota był bardziej słodki, taki ulepek ;) ale bardzo smaczny...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

24.05 - #54 - Jasne, nie gorzkie.... albo piwo nieciemne, słodkie i owocowo pachnące dla małżonki, które "niewyszło":

 

 

Zasyp

 

* słód monachijski - 2kg

* słód pils - 1kg

* słód aromatic - 0.5kg

* słód carapils- 0,5kg

 

Zacieranie

 

* 10' - 53°C

* 20' - 63°C

* 40' - 72°C

 

78°C

 

Gotowanie 60'/chmielenie

 

* 60' - 10g tradition?

* 20' - 10g tradition?

* 5' - 10g citra?

* 5' - 10g mosaic?

* 0' - 10g citra?

* 0' - 10g mosaic?

* 0' - 10g vic secret?

 

Drożdże

* Wyeast 2042 Danish Lager

 

Edit:

19l 11°BLG

 

Edit 2:

4 dni i 20g citry

Edytowane przez amap
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

29.06 - #55 - Letni sezon:

 

 

Zasyp

 

* słód pilzneński - 3,6kg

* słód monachijski - 0,45kg

* cukier kandyzowany 125 - 0,5kg

 

Zacieranie

 

* 90' - 65°C

* 78°C

 

Gotowanie 90'/chmielenie

 

* 60' - 30g tradition?

* 15' - 30g ekg?

* 5' - 20g skórki pomarańczy

* 0' - 5g kolendry

 

Drożdże

 

* Wyeast 3711 French Saison

 

Edit:

19l i 13blg

Edytowane przez amap
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

05.07 - #56 - Mocarne:

 

 

Zasyp

 

* słód pale ale - 3,11kg

* słód aromatic - 2kg

* słód monachijski - 1,65kg

* słód caramel pils - 0,5kg

* słód czekoladowy - 0,36kg

* słód wędzony - 0,27kg

* słód pszeniczny crystal - 0,11kg

* słód brown - 0,1kg

* płatki pszenne - 0,4kg

 

Zacieranie

 

* 90' - 66°C

* 78°C

 

Gotowanie 90'/chmielenie

 

* 90' - 70g sybilla?

* 10' - 30g lomik?

 

Drożdże

 

* Wyeast 3787 Trapist High Gravity

 

Edit: 19l 22°blg

Edytowane przez amap
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.