Skocz do zawartości

Browar Escarabajo


vettis

Rekomendowane odpowiedzi

Gdybym miał gdzie takie coś zrobić to wypłytkowałbym nawt w podwójne caro i płytkami 2x2 cm byle tylko mieć taki swoj kąt:D

Naprawde świetnie zaczyna to wygladać BRAWO!!

Edytowane przez Przemczysław
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wygląda świetnie!

Pod tymi dwoma kranami na ścianie będziesz umieszczał w końcu zlew czy brodzik?

 

Będę montował brodzik, już dawano czeka w garażu na montaż.

Co do karo, to wcale nie ma jakoś dużo więcej roboty, a do fugowania chyba wynajmę wujka ;)

Cieszę się, że się podoba ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wprowadzam się !

 

2rzcbbp.jpg

fv4ah.jpg

 

Szkoda tylko, że ten dzień nie był do końca taki dobry. Popołudniu jakiś pan jak czekałem do skrętu pocałował mi tył auta. Tak, więc mam już TOP1 SCRAP na ten miesiąc, raczej nie ma sensu go naprawiać :/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Noi się wprowadziłem, prawie... Jeszcze lodówki, ale najpierw muszę rozlać piwo, które już w nich lageruje bardzo długi czas+ kilka drobiazgów, ale najgorsze już za mną.

jruryb.jpg

s6rcys.jpg

2v7tsfn.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gratulacje vettis.

Dawno mnie nie było na forum i powoli próbuję ponadrabiać zaległości w wątkach. Twój browar wygląda rewelacyjnie, pozostaje tylko pomarzyć, że gdy przekroczę tak jak ty 100 warek to też będę pracował w tak komfortowych warunkach. Powodzenia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jest super :)

A gdzie lodówki ukryłeś ?

 

Lodówki są w garażu obok, ale jak je opróżnię to je przeniosę.

 

A i w końcu będę mógł dorobić kółka do śrutownika, ma teraz po czym jeździć ;)

Edytowane przez vettis
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

WARKA 130 Irish Red Ale 12°Blg, rozlana do 20x0,5l 5g/1l i jednego kega 3x2,5bar, prawie 2 miesiące lagerowania w lodówce wyszło mu na dobre, najlepsza IRA jaką uwarzyłem ;)

I tak o to w ten sposób jedna lodówka znalazała się już w browarze.

Chyba coś dzisiaj uwarzę ;)

 

WARKA 133 Robust Porter 14°Blg przelana do lagerowania 16.09.2012, zeszło do 4,5°Blg

Edytowane przez vettis
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Po Stryszawie znowu unosi się zapach gotowanej brzeczki, brakowało tego :D

Mnie również tego brakowało. Wczorajsze warzenie już na etapie śrutowania przypomniało mi czego tak naprawdę brakowało w domu przez ostatnie 5 miesięcy :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pierwsza warka w nowym browarze, a zarazem 134 ;)

 

WARKA 134 Pils Bohemski 12°Blg – 38IBU - 27l

 

Skład:

 

Słody:

Słód pilzneński (Czechy) – 5,2 kg

Słód karmelowy jasny Carapils Weyermann – 0,5kg

Słód zakwaszający Weyermann® - 0,05 kg

 

Zacieranie:

22l wody zacierania

 

55°C – 10 min

63°C – 40 min

72°C – 20 min

76°C –

 

Wysładzanie:

Wodą 76°C, do uzyskania 38 l brzeczki

 

Gotowanie:

80 min

 

Chmielenie:

80 min – 20g Aurora Super Styrian 9,5% A-A

30 min – 20g Aurora Super Styrian 9,5% A-A

15 min – 20g Saaz 3,5% A-A

0 min – 20g Saaz 3,5% A-A

 

Drożdże:

W34/70

 

Inne:

Mech Irlandzki 7g – 15 min

Edytowane przez vettis
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

WARKA 134 Pils Bohemski 12°Blg – 38IBU - 28l

Wysładzanie:

Wodą 76°C, do uzyskania 38 l brzeczki

Wygotowałeś 10l brzeczki czy błąd?

 

Srednio odparowuje mi 1-1,2l na 10 min gotowania, około litra do półtora zostaje z chmielinami, nie bawię się w odzyskiwanie, tylko wylewam resztę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.