Skocz do zawartości

Pale Ale na słodzie wiedeńskim i monachijskim


amatjas

Rekomendowane odpowiedzi

Jutro długi weekend się zaczyna, miało być warzenie, a mi się sklep z dostawą słodów podstawowych obsunął. Jak w temacie posiadam wiedeński, monachijski I, całą gamę karmelowych. Czy taki zasyp od bidy ujdzie?

 

Wiedeński - 3kg

Monachijski I - 1,3kg

Caraamber - 0,3kg

Karmelowy 600 - 0,1

 

Chcę to nachmielić Cluster/Williamette i zadać London Ale III.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za odpowiedzi. Nie zależy mi specjalnie na stylu, jednak wolałbym coś bliżej PA, APA, ewentualnie AAA. Nie mam doświadczenia z wiedeńskim, nie wiem w jakich proporcjach dać go z monachijskim. Założyłem jak wyżej, może lepiej pół na pół?

No i czy przy takiej bazie ( wiedeński z monachijskim) karmelowych używać standardowo jak przy ejlach na bazie pilzneńskiego z monachijskim?

Edytowane przez amatjas
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.