Skocz do zawartości

Kiedy dodajemy jęczmień palony?


Dagome

Rekomendowane odpowiedzi

W twardej wodzie (n.p. w Dublinie przy produkcji Guinnessa) dodawanie jęczmienia palonego na pocztku zacierania pomaga pH i koryguje pH do właściwego poziomu.

 

Scooby przy okazji reportażu o megafabrykach, pisałeś że woda do guinnessa jest miękka, skąd ta zmiana?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak jak napisałem, woda jest twarda, alkaiczna i do jej zbalansowanie dodają palonych ziaren/słodów.

 

Nie wiem dlaczego w reportarzu padło określenie "woda miękka", dlatego też się zdziwiłem, to chyba tylko dla reklamy i bajeru.

 

Przeczytaj to.

Edytowane przez scooby_brew
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.