amap Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 w związku z tym, że się wybieram po raz pierwszy to jestem ciekaw kto jeszcze się wybiera? jakie zwyczaje tam panują? brać drwa do lasu czy nie, oto jest pytanie...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szop007 Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 w związku z tym, że się wybieram po raz pierwszy to jestem ciekaw kto jeszcze się wybiera? jakie zwyczaje tam panują? brać drwa do lasu czy nie, oto jest pytanie...... Pełna kultura, piwo bierz, oczywiście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amap Posted May 24, 2013 Author Share Posted May 24, 2013 Pełna kultura, piwo bierz, oczywiście czyli bardziej lakierki niż gumiaki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiHuRa Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Rozpocznij szybko "trening", niewiele czasu już Ci zostało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 znaczy się świeżak. trza by zrobić chrzest jakimiś infekcjami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amap Posted May 24, 2013 Author Share Posted May 24, 2013 a dziękuję bardzo jak do tej pory to nikt sie nie deklarował że jedzie..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkulos Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 (edited) Hehehehe, już chcecie kolegę przytruwać infekcjami? No ładnie... Podłączę się pod temat, bo też wybieramy się po raz pierwszy... No i: ile piwa zabrać? Jest gdzieś szansa je zostawić (od kwatery dość daleko mamy do browaru, a samochodem przecież jeździć nie będziemy!)? Jeśli tak, to gdzie? I kto się w ogóle wybiera? Swoją drogą, jeśli ktoś chciałby się zabrać z okolic Katowic (niestety tylko w drogę powrotną w niedzielę, do Żywca jedziemy już w środę), to proszę pisać. Edited May 24, 2013 by lkulos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skybert Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Pojawił się program Festiwalu: http://festiwal-birofilia.pl/program-festiwalu-birofilia-2013-pl.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavulonek Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Się wybieram w sobotę tradycyjnie pociągiem (jeśli do tej pory nie zlikwidują całkiem ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkulos Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 (edited) eee.... do Żywca kursują bezproblemowo od Dworca jeszcze złapać autobus 1 (w stronę os. zgody) i jest się na miejscu Spacerkiem to koło 30-40 min. od dworca (jeśli dobrze pamiętam...) Edited May 24, 2013 by lkulos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leszcz007 Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Dworca jeszcze złapać autobus 1 (w stronę os. zgody) Przecież Zgoda mieszka w Wołominie, a nie w Żywcu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BuDeX Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Ja też się pojawię w Żywcu, z tym że niestety prosto z Tatr zjeżdżamy, co uniemożlwia przywiezienie choćby Polskiego Ale, które ma być szeroko degustowane i porównywane w gronie piwowarów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Dworca jeszcze złapać autobus 1 (w stronę os. zgody) Przecież Zgoda mieszka w Wołominie, a nie w Żywcu Zgoda będzie wtedy w Żywcu. Właśnie apropo. Jak ktoś chce jechać w piątek bardzo wcześnie rano z Warszawy (ok. 7 w okolicy Toruńskiej), to mam miejsce w bananowozie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amap Posted May 24, 2013 Author Share Posted May 24, 2013 czy jest tam jakieś miejsce do spotkań dla piwowarów domowych? nie wszystkich znam z wyglądu, a niektóre awatary nie zachęcają do zapoznania ..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziadek Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Jest tam tyle miejsca że można się zgubić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vettis Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 czy jest tam jakieś miejsce do spotkań dla piwowarów domowych? nie wszystkich znam z wyglądu, a niektóre awatary nie zachęcają do zapoznania ..... Oczywiście, że jest. Zobacz zdjęcia z poprzednich edycji, to będziesz miał rozeznanie jak to wszystko wygląda i jak tam jest fajnie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stolarz Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Ja też się wybieram pierwszy raz, bardzo jestem ciekaw jak to wszystko wygląda. Nawet przed chwilą dzwoniła sympatyczna Pani, że moje piwo dotarło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest franc Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 A czy mogę zabrać swój klub motocyklowy na tą imprezę? Jakieś ograniczenia co do wjazdu są? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Oczywiście, że są, zakaz wjazdu wszelkim pojazdom. Możecie sobie pojazdy zostawić pod hotelem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkulos Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Cholera... a do mnie jeszcze nikt nie dzwonił, że coś dotarło Proponuję wszystkich forumowiczów, którzy będą na Biro jakoś oflagować... Może coś takiego przyczepionego do pleców i wystające w górę: TU Przynajmniej będzie widać z daleka :D :D Nie no to oczywiście żart, ale miło by było, gdyby było jakieś miejsce "przesiadywania" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Są ławy na dziedzińcu, ławeczki z boku, hala z zaprowiantowaniem ze stołami. Spoko wodza, jest gdzie usiąść. Widzę, że niektórym to już nerwy puszczają, a to jeszcze 3 tygodnie do imprezy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 A ja w tym roku niestety nie dotrę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Przecież dla piwowarów domowych jest cały wielki namiot z wielkim napisem nad wejściem "Piwowarzy domowi" Nie zgubicie się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin_l85 Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Kurka rurka daleko do tego Żywca... Powiedźcie jak w Żywcu wygląda sprawa noclegów? Jak pojedzie się na żywioł znajdzie się kąt do spania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szop007 Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Kurka rurka daleko do tego Żywca... Powiedźcie jak w Żywcu wygląda sprawa noclegów? Jak pojedzie się na żywioł znajdzie się kąt do spania? W mieście będzie bardzo ciężko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts