Jump to content

Wszystkim Witojcie


beztroski1
 Share

Recommended Posts

A więc zaczynam przygodę z piwowarstwem.Temat śledzę od jakiegoś czasu a pomysł kiełkował (jak ziarno) ;) od dawna.

Wsparcie wasze będzie potrzebne ,potrzebne to jasne ;),ze wzglen. technicznych inter. mnie warzenie infuzyjne. Tak na początek. Czyli sposoby i receptury warzenia w lodóweczce.Na mapie się zaznaczyłem ;) ale dla precyzji pochodzę z Zakopanego, mieszkam ze swoją pod Krakowem (w wekend=wochenende) a tymczasowo na stałe w Wiedniu.Tak więc podeślijcie coś. Jeszcze jedno, nie miałem okazji takiego piwa domowego pić. Jeśli jest Możliwość odkupienia paru butelek to dajcie znać ;) beztroski1@wp.pl . Do usłyszenia:D pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Właściwie każde piwo możesz zacierać w lodówce, tak właśnie robią amerykanie. Ale jak ktoś kurczowo chce trzymać się tradycji to niektóre piwa wypadałoby zacierać dekokcyjnie. Piwa domowe bardziej doświadczonych kolegów smakują jak piwa z małych browarów rzemieślniczych (czasami nawet lepiej)

 

EDIT: Ups... zapomniałem. Witaj na forum, to powinno być na samym początku.

Edited by Makaron
Link to comment
Share on other sites

A na miejscu masz dostęp do surowców? Chyba jesteś pierwszym forumowiczem z Austrii :)

Zacieram, dzięki artykułom Makarona, w lodówce od dwóch warek i bardzo sobie chwalę. Chyba tak zostanie na dłużej :)

Link to comment
Share on other sites

Wsparcie wasze będzie potrzebne ,potrzebne to jasne :),ze wzglen. technicznych inter. mnie warzenie infuzyjne. Tak na początek. Czyli sposoby i receptury warzenia w lodóweczce.

Witam i gratuluję odważnego i jedynie słusznego podejścia do tematu. Lodóweczka na początek to trafiony pomysł. Jak już zaczniesz to to co nawarzysz będziesz musiał wypić :) I o to chodzi. Zbieraj butelki z zamknięciem patentowym. U siebie masz ich na pewno dużo do wyboru, a znacznie Ci ułatwią życie. itd. itp. pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Nie wiem jak z surowcem tutaj. Do tej pory nie byłem w temacie :)

Jeśli miałbyś problemy ze znalezieniem sklepu dla piwowarów amatorów to w mikrobrowarach w okolicy (jak nie w jednym to w drugim) powinni Ci odsprzedać worek słodu i odrobine chmielu :) Na początek wystarczy.

Edited by Makaron
Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Cześć!

Jeżeli wpadasz do Krakowa, to daj znać mailowo, albo PW - podrzucę co nieco do spróbowania :D

Witam . Jesli twoja oferta jest dalej aktualna to jestem juz w sobote w krakowie. Podaj jakis namiary . Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Nie dość że na początku to jeszcze mnie ambitnie niż Ty, najpierw ze 3-4 brewkity a potem może i ja pójdę w ślady kolegi z lodóweczką.

Ja zwlekałem za długo . Więc co się będę oszczędzał . :) . Zacznę i albo wyjdzie albo nie . Do skutku. :beer:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.