Jump to content
cml

Briess Victory

Recommended Posts

Przeglądam czasem receptury na homebrewtalk oraz BYO i często pojawia się słód firmy briess o nazwie victory.

Wg tej tabelki (grain substitution chart) victory to odpowiednik słodu melanoidynowego LUB CaraAmber.

 

Pytanie: którego powinienem używać? :roll:

 

A może patrzyć na kolor [L] i w ten sposób dobierać?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amber, nie Caraamber ;)

 

chodziło mi o odpowiednik u Weyermann-a - victory jest jako odpowiednik melanoidynowego a jednocześnie niżej można go zobaczyć jako odpowiednik CaraAmber

 

ale dzięki za info o fawcett - nie zauważyłem, że jest w twojbrowar.pl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...