Skocz do zawartości
qni

Wiadro nierdzewne

Rekomendowane odpowiedzi

Chwilowo mam gar aluminiowy 10L. Niestety nie jest mój, dlatego powoli rozglądam się za garem o tej pojemność. Niestety nierdzewny kosztuje dość sporo jak dla mnie, dlatego zastanawiam się nad kupne wiadra. Firma Domotti ma 12l wiadro, które by mnie interesowało. Jak sądzicie czy takie wiadro nada się do zacierania a potem do chmielenia?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zobacz w czym zacierają i w czym warzą "gebelsy"

Twoje zacieranie i chmielenie w wiadrze nikogo nie zdziwi :) ja też dla jaj bym spróbował w wiadrze :)

... czy takie wiadro nada się do zacierania a potem do chmielenia? - myślę, że tak

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie pytam aby zaszpanować, Ja się po prostu zastanawiam czy podgrzewana stal nie bedzie wytwarzał jakić związków.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Coś za tanie jak na nierdzewkę. W tej cenie to zwykłe ocynkowane są.

 

edit: To może nie jest jakiś najtańszy sklep, ale są wiadra ze zdjęciami http://www.sklep.eskot.pl/Wiadra-nierdzewne/cid,918106,index.html i cenami.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No tak :)

Ja chętnie to kupie ale martwię się czy ta stal przy gotowanie brzeczki nie będzie wydzielała jakieś złe związki. To mnie martwi.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja mam takie wiadro, ale używam go na chemię do mycia, ale parę razy użyłem go na gęstwę :) wydaje mi sie że słabo się nadaje do gotowania, ale nie z tej stali nie powinno nic się wydzielać do brzeczki.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

... z tej stali nie powinno nic się wydzielać do brzeczki.

 

Super

 

wydaje mi sie że słabo się nadaje do gotowania

Możesz napsiać dlaczego ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

wiadro jest z bardzo cienkiej blachy - jakby się człowiek postarał to by mógł je zgnieść w rękach i włożyć do kieszeni. Poza tym sam kształt wiadra nie sprzyja gotowaniu - wysokie z małym dnem - będzie się przegrzewać, po jednym gotowaniu wiadro będzie po odkształcane i przebarwione na dnie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×