Skocz do zawartości

Startery drożdżowe z zacieraniem


scooby_brew

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, po 20 minutach przełom zaczyna się pojawiać, ale żeby wytrącić większość osadów trzeba pogotować przynajmniej godzinę.

no tak ale to tylko starter, ja i tak zlewam wszystko z nad gęstwy i szczepię brzeczkę sama gęstwą, więc udział niewielki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja również gotuję maksymalnie 20 minut.

Raz taka krótko gotowana brzeczka mi strasznie warzywkami zalatywała, ale zrobiłem na niej starter i w gotowym piwie nic nie czuć (do warki dałem tylko drożdże które osiadły na dnie, a płyn wylałem).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.