Jump to content
Sign in to follow this  
scooby_brew

Startery drożdżowe z zacieraniem

Recommended Posts

Przełom gorący powstanie na samym początku gotowania, wiec spokojnie 20 min wystarcza. Sam gotuje w celu sterylizacji brzeczkę pod starter max 20 minut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, po 20 minutach przełom zaczyna się pojawiać, ale żeby wytrącić większość osadów trzeba pogotować przynajmniej godzinę.

no tak ale to tylko starter, ja i tak zlewam wszystko z nad gęstwy i szczepię brzeczkę sama gęstwą, więc udział niewielki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja również gotuję maksymalnie 20 minut.

Raz taka krótko gotowana brzeczka mi strasznie warzywkami zalatywała, ale zrobiłem na niej starter i w gotowym piwie nic nie czuć (do warki dałem tylko drożdże które osiadły na dnie, a płyn wylałem).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...