Jump to content
Sign in to follow this  
Makaron

Lista tłumaczeń.

Recommended Posts

W tym wątku prosiłbym wpisywać, bądź wykreślać z poniżej listy co zostało przetłumaczone.

 

WYEAST

 

Źródło: http://www.wyeastlab.com/hb_yeaststrain.cfm

 

ALES

LAGERS

BELGIAN ALES

LAMBICS

FERMENTIS

 

Źródło: http://www.fermentis.com/FO/60-Beer/60-11_product_rangeHB.asp

 

 

WHITE LABS

 

Źródło: http://www.whitelabs.com/beer/homebrew_strains.html

 

ALE YEAST

SPECIALTY/BELGIAN YEAST

LAGER YEAST

Share this post


Link to post
Share on other sites

Makaron, sorry że dopiero teraz dodaje tłumaczenia ale tak mi się jakoś codzienność ułożyła :/ . Dalsza część dziś wieczorem (czyli jutro w nocy [w dzień zabawa w hipopotama :) {moczenie tyłka na basenie z narzeczoną i jej siostrzenicą :)}])

 

EDIT. Można powiedzieć, że zdominowałem forum. :) :) . "Aktywne i popularne" na stronie głównej. ;P

 

 

Poszło Wyeast wszystkie ale i lagery i jeden lambik czyli:

 

1056 - American Ale?

 

1099 - Whitbread Ale?

 

1187 - Ringwood Ale?

 

1272 - American Ale II?

 

1318 - London Ale III?

 

1332 - Northwest Ale?

 

1335 - British Ale II?

 

1728 - Scottish Ale?

 

1968 - London ESB Ale?

 

2565 - Kölsch?

 

2001 - Urquell Lager?

 

2007 - Pilsen Lager?

 

2035 - American Lager?

 

2042 - Danish Lager?

 

2112 - California Lager?

 

2124 - Bohemian Lager?

 

2633 - Octoberfest Lager Blend?

 

5112 - Brettanomyces bruxellensis?

Edited by takijiro

Share this post


Link to post
Share on other sites
W tym wątku prosiłbym wpisywać, bądź wykreślać z poniżej listy co zostało przetłumaczone.

 

 

3638 - Bavarian Wheat?

Możesz je wykreślić :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przetłumaczone:

 

3463 - Forbidden Fruit?

3942 - Belgian Wheat?

5733 - Pediococcus?

5335? - Lactobacillus

 

I to też:

 

3056 - Bavarian Wheat Blend?

3787 - Trappist High Gravity?

 

3522 - Belgian Ardennes? już przetłumaczone.

 

Kolejne tłumaczenia:

1388 - Belgian Strong Ale?

3333 - German Wheat?

3724 - Belgian Saison?

5526 - Brettanomyces lambicus?

 

 

Czyli, podsumowując, wszystkie opisy drożdży piwnych Wyeast zostały przetłumaczone!

W najbliższym czasie wezmę się za tłumaczenia produktów Brewfermu.

Edited by TomX

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.