Skocz do zawartości
CZEJEN

caramunich

Rekomendowane odpowiedzi

Weyermann podaje: 5 - 10 % for dark beer 1 - 5 % for light beer, pale ale. Na tutejszej wiki też napisano, że można stosować do 10%.

 

Według źródeł "anglosaskich" można sypać do 20%.

 

Przykład:

http://beerguevara.com/caramunich-malt-type-3/

 

Jakie są Wasze doświadczenia?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Uwarzyłem eksperymentalnie.

 

Po łebkach:

Pale Ale - 80%

Caramunich III - 20%

Carafa III special - garść

Challenger

Fuggles

mech irlandzki

S04

 

Piwo zabutelkowane, gazuje się. Wszystko bardzo OK, tylko goryczka jakaś taka szałwiowata a la lekarstwo. Obaczym jak poleżakuje.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...