Skocz do zawartości
CZEJEN

caramunich

Rekomendowane odpowiedzi

Weyermann podaje: 5 - 10 % for dark beer 1 - 5 % for light beer, pale ale. Na tutejszej wiki też napisano, że można stosować do 10%.

 

Według źródeł "anglosaskich" można sypać do 20%.

 

Przykład:

http://beerguevara.com/caramunich-malt-type-3/

 

Jakie są Wasze doświadczenia?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Uwarzyłem eksperymentalnie.

 

Po łebkach:

Pale Ale - 80%

Caramunich III - 20%

Carafa III special - garść

Challenger

Fuggles

mech irlandzki

S04

 

Piwo zabutelkowane, gazuje się. Wszystko bardzo OK, tylko goryczka jakaś taka szałwiowata a la lekarstwo. Obaczym jak poleżakuje.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×