Skocz do zawartości

Receptura na Koelsch


maciek1221

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, tak samo jak do alesa czy lagera. Drożdży choć nie widzimy gołym okiem są w młodym piwie - trochę dłużej może zająć im refermentacja ale powinny zrobić gaz. W bardzo rzadkich przypadkach to się nie dzieje.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

3 godziny temu, rayavaldek napisał:

Witam,

Mam pytanie czy do kölscha trzymanego na cichej przez około 3 tygodnie w temperaturze 8 °C powinno się przed rozlewem dodać trochę świeżych drożdży ?

Nie musisz nic dodawac. Ja przez przypadek wymrozilem drystouta w grudniu. Stal pare dni na tarasie nie mialem czasu go rozlac a bylo jakies -5.

Piwo po 2 tygodniach jest normalnie nagazowane. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.