Jump to content
Pieron

Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007

Recommended Posts

Mam kiwaczki (woblery) z Browaru Belgia, proszę zobaczyć moją galerię. W najbliższym czasie zrobię wykrojnik A4, zaprojektuję z trzema podkładkami, wydrukuję i wysztancuję własne podkładki. Zrobię skany i pokażę społeczności.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radocha wielka, bo po wyjściu ze szpitala (tak, miałem kolejny wypadek na rowerze, samochód zajechał mi drogę i zrobiłem kozła nad maską, wszystko jest dobrze, jedno małe otarcie i już większe potłuczenia, ale jestem już w chacie i dochodzę do siebie) znalazłem przesyłkę. Otrzymałem fajną dyplom i puchar za zajęcie I miejsca w kat. Weissbier w I Warmińskim Konkursie Piw Domowych 2013 za co wielkie dzięki. :)

post-141-0-10785500-1376729325_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

No kurde, przyznam, że nie mam czasu nawet opisywać co się dzieje.

2 tygodnie temu uwarzyłem pszeniczne, po tygodniu zabutelkowałem, a po kolejnym nie ma już śladu.

Nieco później uwarzyłem Pale Ale i dziś kolejną wersję ale zdecydowałem że zaprzestanę zapisków na necie.

Warzenie piwa weszło mi w nawyk, a tego nie ma co opisywać. Nawet nie chce mi się wypisywać tabel obecnie.

 

Tak więc trochę tabaki na dobranoc a jutro pracy c.d. (roboty bardziej, bo jutro wolne) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

2 tygodnie temu uwarzyłem pszeniczne, po tygodniu zabutelkowałem, a po kolejnym nie ma już śladu.

...

 

No a ja tak sie starałem podczas zacierania tej pszenicy a już jej niema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No to się w tym temacie trochę pochwalę nowym zakupem.

W listopadzie zakupiłem taki oto sprzęcilk ( jak by co to mogę wypożyczyć na 6 dni) :)

 

Później było warzenie piwa:

Wędzone

Wędzony Porter (wyszedł 17°Blg)

Stout

Schwarzbier

Pale Ale

W Święto Parteru był Porter Bałtycki i Porter Wędzony był butelkowany.

Stout

A dziś idzie Witbier :D

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Edited by Pieron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć :)

Pieronie ale schudłeś :)

Witam wśród domowych piwowarów z powrotem :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, bielok napisał:

Cześć :)

Pieronie ale schudłeś :)

Witam wśród domowych piwowarów z powrotem :)

Warzyć warzyłem ale nie tak intensywnie  :)

Godzinę temu, anteks napisał:

Witaj Adamie

ilu litrowy jest ten garnek?

Nominalna 30l.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No i wczoraj jeszcze jedna:

Wędzone 13°Blg

-2,4 kg pilzeński

- 2,9 kg wędzony steinbach (dzięki Daniel)

 

Zacieranie:

52°C - 10'

63,5°C- 15'

73°C - 40'

77°C - filtracja

 

Warzenie:

- 10' - 30 g tradition

- 70' - chłodzenie.

Wyszło 13°Blg :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...