Skocz do zawartości

maroxan`s brewery


Rekomendowane odpowiedzi

$39 na cichej od 20.12.2017

28.12.2017 dodanie 40g citra i 10g chinook.

2.01.2017 butelkowanie 44x0,5L, 130g cukru do refermentacji w postaci roztworu.

Ciężko szło, w chorobie

 

$40 na cichej od 29.12.2017 + dodanie citra i cascade po 35g

$40 butelkowanie 10.01.2018 35x0.5L

 

 

Wysłano z czarnej dziury.

 

 

 

 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warzenie 28.12.2017

$41  American Stout 16.4

Zasyp:
Pilzneński 2500g
Monachijski Bestmalz 2500g
carafa II 280g
kakao gorzkie ok.100g
crystal 350ebc 250g
Płatki owsiane 400g
Cynamon 3g

17 litrów wody

Zacieranie:
67>65c - 45min

Chmielenie:
60min - 30g Citra
10min - 20g Cascade
2min kakao i cynamon

Chłodzenie.

Zadane FM52

Wysłano z czarnej dziury.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.