Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam, robiłem już piwa miodowe ale mam tu pytanie dotyczące syropów ( klonowych i sosnowych) zamierzam wykonać dwie warki i zapodać jeden syrop do jednej i drugi do drugiej. Mam tu jednak dylemat czy wlać syropy pod koniec gotowania np w ostatnich 10 minutach czy po schłodzeniu, chciałbym wlać około 300ml na 20 ltr zielonego piwa. Może ktoś na forum stosował te ww. syropy i zechce się podzielić dośwadczeniami ?

 

pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
http://vermonthomebrew.com/using-maple-sap-syrup-homebrewed-beer To czytałeś? Z tego co wiem ok 60% syropu klonowego to cukry (Wikipedia podaje 66°blg) tak więc użycie jest nieco podobne do miodu. Nie rozumiem po co dublujesz tematy, wczoraj utworzyłeś już jeden i nakłaniam do zadawania pytań właśnie tam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

wiem, przepraszam ale umieściłem pytanie wogóle nie w temacie stąd zadałem drugie we właściwym temacie. Dziękuję za źródło - poczytam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...