Jump to content
tumek_pl

syrop klonowy, syrop sosnowy

Recommended Posts

witam, robiłem już piwa miodowe ale mam tu pytanie dotyczące syropów ( klonowych i sosnowych) zamierzam wykonać dwie warki i zapodać jeden syrop do jednej i drugi do drugiej. Mam tu jednak dylemat czy wlać syropy pod koniec gotowania np w ostatnich 10 minutach czy po schłodzeniu, chciałbym wlać około 300ml na 20 ltr zielonego piwa. Może ktoś na forum stosował te ww. syropy i zechce się podzielić dośwadczeniami ?

 

pozdrawiam

Tomek

Share this post


Link to post
Share on other sites
http://vermonthomebrew.com/using-maple-sap-syrup-homebrewed-beer To czytałeś? Z tego co wiem ok 60% syropu klonowego to cukry (Wikipedia podaje 66°blg) tak więc użycie jest nieco podobne do miodu. Nie rozumiem po co dublujesz tematy, wczoraj utworzyłeś już jeden i nakłaniam do zadawania pytań właśnie tam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...