Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam, robiłem już piwa miodowe ale mam tu pytanie dotyczące syropów ( klonowych i sosnowych) zamierzam wykonać dwie warki i zapodać jeden syrop do jednej i drugi do drugiej. Mam tu jednak dylemat czy wlać syropy pod koniec gotowania np w ostatnich 10 minutach czy po schłodzeniu, chciałbym wlać około 300ml na 20 ltr zielonego piwa. Może ktoś na forum stosował te ww. syropy i zechce się podzielić dośwadczeniami ?

 

pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
http://vermonthomebrew.com/using-maple-sap-syrup-homebrewed-beer To czytałeś? Z tego co wiem ok 60% syropu klonowego to cukry (Wikipedia podaje 66°blg) tak więc użycie jest nieco podobne do miodu. Nie rozumiem po co dublujesz tematy, wczoraj utworzyłeś już jeden i nakłaniam do zadawania pytań właśnie tam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

wiem, przepraszam ale umieściłem pytanie wogóle nie w temacie stąd zadałem drugie we właściwym temacie. Dziękuję za źródło - poczytam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×