Jump to content
Sign in to follow this  
zasada

Kłaniam

Recommended Posts

Dzień dobry, Dominik z tej strony, łodzianin mieszkający w Poznaniu.

 

Od 2007 wiem, że piwo to nie tylko eurolagery i pijam je świadomie - czytam, surfuję, etc.

Od dwóch tygodni szukam w sieci informacji nie tylko o gotowych piwach, ale o procesach, procedurach, recepturach.

 

Jeden gotowiec (Coopers Lager) na cichej (dokumentacja blogowa), drugi (Brewmaker Stout) czeka na swoją kolej, w planach jedno - dwa z ekstraktów niechmielonych a po uzupełnieniu sprzętu chcę zacząć z zacieraniem (jesień '13). Myślę także o dokształcie formalnym, porównuję ofertę edukacyjną technikum, kursów kwalifikacyjnych i studiów inżynierskich w różnych około spożywczo-technicznych zawodach/ kierunkach.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myślę także o dokształcie formalnym, porównuję ofertę edukacyjną technikum, kursów kwalifikacyjnych i studiów inżynierskich w różnych około spożywczo-technicznych zawodach/ kierunkach.

konstruktorzy maszyn też dają radę :P

powodzenia :okey::beer: :beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites
powodzenia w zacieraniu

Korzystając z chorobowego leżenia, podliczyłem koszt planowanych piw z ekstraktów i porównałem z zacieranymi i nie mam pytań - tzn. szybciej przejdę do gotowania.

konstruktorzy maszyn też dają radę

Pewnie tak, ja jednak jestem niespełnionych technologiem żywności więc o tym kierunku myślę.

 

Wracam do grzebania w piwnej sieci (receptury: tmavego i weizenbocka, adaptacja lodówki turystycznej etc.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...