Skocz do zawartości
zasada

Kłaniam

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, Dominik z tej strony, łodzianin mieszkający w Poznaniu.

 

Od 2007 wiem, że piwo to nie tylko eurolagery i pijam je świadomie - czytam, surfuję, etc.

Od dwóch tygodni szukam w sieci informacji nie tylko o gotowych piwach, ale o procesach, procedurach, recepturach.

 

Jeden gotowiec (Coopers Lager) na cichej (dokumentacja blogowa), drugi (Brewmaker Stout) czeka na swoją kolej, w planach jedno - dwa z ekstraktów niechmielonych a po uzupełnieniu sprzętu chcę zacząć z zacieraniem (jesień '13). Myślę także o dokształcie formalnym, porównuję ofertę edukacyjną technikum, kursów kwalifikacyjnych i studiów inżynierskich w różnych około spożywczo-technicznych zawodach/ kierunkach.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Myślę także o dokształcie formalnym, porównuję ofertę edukacyjną technikum, kursów kwalifikacyjnych i studiów inżynierskich w różnych około spożywczo-technicznych zawodach/ kierunkach.

konstruktorzy maszyn też dają radę :P

powodzenia :okey::beer: :beer:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
powodzenia w zacieraniu

Korzystając z chorobowego leżenia, podliczyłem koszt planowanych piw z ekstraktów i porównałem z zacieranymi i nie mam pytań - tzn. szybciej przejdę do gotowania.

konstruktorzy maszyn też dają radę

Pewnie tak, ja jednak jestem niespełnionych technologiem żywności więc o tym kierunku myślę.

 

Wracam do grzebania w piwnej sieci (receptury: tmavego i weizenbocka, adaptacja lodówki turystycznej etc.)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×