Skocz do zawartości

Imperial Stout z brewkita


Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie,

Zlałem już swojego Imperial Stouta na cichą. SG zjechało ostatecznie z 1049 do 1014.

Teraz pytanie, które nasunęło mi się po obejrzeniu Kopyrowej recenzji Speedway Stouta...

Czy mógłbym dodać ziarna kawy lub zmieloną kawę do piwa fermentującego na cichej? Czy poprawiłoby to jego smak/aromat?

 

Pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Możesz dorzucić na cichą. Czytałem gdzieś na amerykańskich forach że najlepsze efekty daje tzw cold brew czyli zimne zaparzanie. Do zimnej, przegotowanej wody, wrzucać zmielone ziarna kawy i do lodówki na dzień, dwa. Potem ziarna zostawiasz a resztę dodajesz przy rozlewie do butelek.

 

Wysłane z mojego LG-E975 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Hast
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.