Skocz do zawartości

a'la Saison


marbelka

Rekomendowane odpowiedzi

przygotowałem sobie w BeerSmith taką recepturkę: Czy to będzie Saison?

 

 

3,00 kg słód Pilzneński

0,80 kg słód pszeniczny

0,50 kg słód monachijski

0,20 kg słód czerwony

0,15 kg carahell

celuję w 20L 14-15 Blg

IBU ok 35

25gr marynka 8,5% na 60 minut

25gr sybilla 7% na 10 minut

nie używałem dotąd sybilli ,może samą sybillą chmielić? np:

30gr sybilla 60 min

30gr sybilla 10 min

proszę o opinie,sugestie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Właśnie kupiłem sybillę ,mam jeszcze marynkę i lubelski- ale chciałem spróbować sybillę-nie ma to być klasyczny Saison,niech to będzie bezstylowiec ale z sybillą,chciałem się dowiedzieć jak jej używacie-czy któryś z przykładów ,które podałem w pierwszym poście będzie ok?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.