Jump to content
Sign in to follow this  
pablokrak

Munich Lager

Recommended Posts

Witam .

Po raz pierwszy użyłem drożdży Munich Lager do piwka marcowego . Do tej pory wszystkie moje dolniaki zadane były drożdżami suchymi S-23 . Teraz po tygodniu fermentacji Blg spadło z początkowego 12 do 10 w temperaturze ok. 6 stopni . Czy jest to normalny spadek Blg w przypadku tych drożdży , czy może moje marcowe fermentuje w zbyt niskiej temperaturze ?

,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podnieś do 8-10 stopni i zapomnij o piwie na 3 tygodnie, później cicha 14 dni, wtedy temp może być w okolicy nawet 0 stopni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zdecydowanie za zimno .ok 10 stopni powinno być ok. Napowietrzałeś wcześniej brzeczkę ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...