Skocz do zawartości
goral89

Stout ostrygowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem w trakcie zacierania ok.23 l dry stouta i 11,5 Oyster Stouta. Czy ktoś ma jakieś doświadczania z dodawaniem ostryg ( mam na myśli kiedy? ) Ostrygi już obrane i czekają na swoją kolej. Planuje tuzin 2 (rozmiar) na 11,5 l. Myślicie że paczka safale s-04 wystarczy na 33 litry piwa ? Mialem nadzieje zebrac piane na stouta ostrygowego z robusta lecz niesesty piana już nikła.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Gdzieś czytałem, że 15-20 minut przed końcem gotowania się je dodaje.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Gdzieś czytałem, że 15-20 minut przed końcem gotowania się je dodaje.

Ja już przeczytalem praktycznie wszystko na homebrewtalk ale niestety wolałbym jakieś szczegóły od naszych :) Narazie moj plan to na 50 min mieso z muszlami i na 0 min wode z ostryg.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Na 50l dają to i na 33l sie sprawdzą.

Jakiś sposób ? mam 2 osobne warki jak je podzielić

?

Edytowane przez goral89

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No to można powiedzieć - prawdziwe piwo z jajami!;P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...