Skocz do zawartości
gajovy

Czołem, smacznego i na zdrowie.

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie przelałem na cichą fermentację swoją drugą w życiu warkę... więc nieśmiało zaczynam już o sobie myśleć jako o piwowarze domowym.

 

Lubię piwa ciemne i treściwe, a przygodę z warzeniem zacząłem z okazji narodzin syna, na które to uwarzyłem pierwszą warkę dymionego stouta. Był nie dość dymiony i zbyt mocno drożdżowy, ale frajda była na tyle duża, że przesłoniła niedociągnięcia produktu.

 

Docelowo zmierzam w kierunku dymionych stoutów/porterów oraz koźlaków, ale po drodze zamierzam próbować wielu innych odmian.

 

... na zdrowie!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj, powodzenia dobrze że obierasz smaki ale nie raz trzeba robić takie, jakimi warunkami dysponujesz :beer:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...