Skocz do zawartości
gajovy

Czołem, smacznego i na zdrowie.

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie przelałem na cichą fermentację swoją drugą w życiu warkę... więc nieśmiało zaczynam już o sobie myśleć jako o piwowarze domowym.

 

Lubię piwa ciemne i treściwe, a przygodę z warzeniem zacząłem z okazji narodzin syna, na które to uwarzyłem pierwszą warkę dymionego stouta. Był nie dość dymiony i zbyt mocno drożdżowy, ale frajda była na tyle duża, że przesłoniła niedociągnięcia produktu.

 

Docelowo zmierzam w kierunku dymionych stoutów/porterów oraz koźlaków, ale po drodze zamierzam próbować wielu innych odmian.

 

... na zdrowie!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj, powodzenia dobrze że obierasz smaki ale nie raz trzeba robić takie, jakimi warunkami dysponujesz :beer:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Cześć!. niech piwo będzie z Tobą :beer:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×