Skocz do zawartości
decu

warzyć każdy może

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich Piwowarów :)

 

Jestem po uwarzeniu dwóch warek. Pierwszą warzyłem z moim guru Mietkiem, drugą w ostatnim tygodniu sam. (American Pale Ale).

 

Planuję obecnie (w trakcie zakupu surowców):

 

http://www.piwo.org/topic/2232-irish-red-ale/

(według przepisu scoobiego). Zastanawiam się nad drożdżami do Irisha. Nie wiem czy to już czas aby kombinować z płynnymi. Rady?

 

http://www.wiki.piwo...(Hops_Hops_Hops),_Krzysztof_Kula_(kuli)

Edytowane przez decu

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Nie wiem czy to już czas aby kombinować z płynnymi.

Ja bym płynne zostawił na później jak już zaczniesz warzyć regularnie bo szkoda wydawać prawie 5 dych na jednorazowe zrobienie piwa (tzn. bez ponownego wykorzystania gęstwy). Ewentualnie ktoś z forum może Ci odstąpić trochę gęstwy :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wal na suchych. Wcale nie są złe. Wiele wygrywających piw, robione jest włąsnie na sucharach.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×