Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,

Robiłem starter bez mieszadła 2 stopniowy , stał sobie spokojnie jutro chciałem podziałać z dry stoutem a tu na powierzchni biały nalot. Wywalić czy da się to jeszcze uratować w zapachu "raczej: ok.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Za wiele Ci nie pomogę - wyjdzie abo nie :) jak chcesz zaryzykować to użyj - najwyżej będziesz miał kwas-stouta :D ja bym wywalił (ale podobno jestem paranoikiem)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kwas - stouta to raczej nie chce mieć . A przemywanie gęstwy roztworem kwasu nie pamiętam jakiego ? zakładam że to tlenowce.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

łątwiej by było jakbyś wrzucił zdjęcie. Zasadniczo infekcja na tak wczesnym etapie zupełnie dyskwalifikuje drożdże - chyba że chcesz robić jakieś sour ale.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Shayboos, Wiktor utwierdziliście mnie w pierwszej myśli KIBEL. Szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

nie rozumiem po co ryzykować z tą gęstwą drożdże to nie majątek a w przypadku pochopnej decyzji piwo płynie rura bardaszaną do ścieków. Rozumiem gęstwa to nowe doświadczenia i wyższa szkoła jazdy ale jakim kosztem

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×