Kasanga 4 Posted February 23, 2013 Witam , Robiłem starter bez mieszadła 2 stopniowy , stał sobie spokojnie jutro chciałem podziałać z dry stoutem a tu na powierzchni biały nalot. Wywalić czy da się to jeszcze uratować w zapachu "raczej: ok. pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
shayboos 22 Posted February 23, 2013 Za wiele Ci nie pomogę - wyjdzie abo nie jak chcesz zaryzykować to użyj - najwyżej będziesz miał kwas-stouta ja bym wywalił (ale podobno jestem paranoikiem) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kasanga 4 Posted February 23, 2013 Kwas - stouta to raczej nie chce mieć . A przemywanie gęstwy roztworem kwasu nie pamiętam jakiego ? zakładam że to tlenowce. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wiktor 257 1 Items Posted February 23, 2013 łątwiej by było jakbyś wrzucił zdjęcie. Zasadniczo infekcja na tak wczesnym etapie zupełnie dyskwalifikuje drożdże - chyba że chcesz robić jakieś sour ale. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kasanga 4 Posted February 23, 2013 Shayboos, Wiktor utwierdziliście mnie w pierwszej myśli KIBEL. Szkoda. Quote Share this post Link to post Share on other sites
eslord 18 1 Items Posted February 23, 2013 słusznie Quote Share this post Link to post Share on other sites
mckolek 2 Posted February 26, 2013 nie rozumiem po co ryzykować z tą gęstwą drożdże to nie majątek a w przypadku pochopnej decyzji piwo płynie rura bardaszaną do ścieków. Rozumiem gęstwa to nowe doświadczenia i wyższa szkoła jazdy ale jakim kosztem Quote Share this post Link to post Share on other sites