Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,

Robiłem starter bez mieszadła 2 stopniowy , stał sobie spokojnie jutro chciałem podziałać z dry stoutem a tu na powierzchni biały nalot. Wywalić czy da się to jeszcze uratować w zapachu "raczej: ok.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Za wiele Ci nie pomogę - wyjdzie abo nie :) jak chcesz zaryzykować to użyj - najwyżej będziesz miał kwas-stouta :D ja bym wywalił (ale podobno jestem paranoikiem)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kwas - stouta to raczej nie chce mieć . A przemywanie gęstwy roztworem kwasu nie pamiętam jakiego ? zakładam że to tlenowce.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

łątwiej by było jakbyś wrzucił zdjęcie. Zasadniczo infekcja na tak wczesnym etapie zupełnie dyskwalifikuje drożdże - chyba że chcesz robić jakieś sour ale.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Shayboos, Wiktor utwierdziliście mnie w pierwszej myśli KIBEL. Szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

nie rozumiem po co ryzykować z tą gęstwą drożdże to nie majątek a w przypadku pochopnej decyzji piwo płynie rura bardaszaną do ścieków. Rozumiem gęstwa to nowe doświadczenia i wyższa szkoła jazdy ale jakim kosztem

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...