puszka 1 Posted February 22, 2013 Witam Posiadam w swoim magazynie 1kg słodu Pale ale. Nie wiem co z tym zrobić?? Zapodajcie jakimś przepisikiem gdzie wykorzystam ten słód. Oczywiście całą reszte dokupie. Jakoś nie przepadam za piwami na tym słodzie więc w przepisie jeżeli chodzi o ten słód ograniczyłbym sie tylko do 1kg Wolałbym coś z dolniaków ale na siłe może być też górniak. Na drożdżach suchych obojętne jakich. Chmiele też obojętnie lecz preferuje piwka mocno chmielone. Mam nadzieje ze wszystko zrozumiecie. Wielkie dzieki Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 733 1 Items Posted February 22, 2013 Zastąp pilzneński pale ale i po sprawie Quote Share this post Link to post Share on other sites
andy 68 1 Items Posted February 22, 2013 (edited) Zrób cokolwiek lubisz i zamiast 1kg słodu podstawowego (pilzneńskiego) daj ten kilogram pale. Anteks był pierwszy Edited February 22, 2013 by andy Quote Share this post Link to post Share on other sites
marbelka 23 Posted February 22, 2013 (edited) Anteks był pierwszy Pierwszy był zawsze Związek Radziecki Edited February 22, 2013 by elroy Quote Share this post Link to post Share on other sites
olgierd 17 Posted February 22, 2013 Anteks był pierwszy Pierwszy był zawsze Związek Radziecki Pierwszy i tak był Chuck Norris Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sojer 83 Posted February 22, 2013 Możesz skarmić wróble PS Pierwsze było jajko. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Raczek 29 Posted February 22, 2013 Chcesz sie pozbyć slodu chętnie go przyjmę Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
scooby_brew 461 1 Items Posted February 22, 2013 Możesz zrobić startery. PS Pierwsze było jajko. P.S. Pierwsza była kura. Quote Share this post Link to post Share on other sites
leszcz007 242 1 Items Posted February 23, 2013 (edited) Możesz zrobić startery. PS Pierwsze było jajko. P.S. Pierwsza była kura. pierwsze było jajko, zanim powstała kura (ptaki), starsze ewolucyjnie gady już dano składały jajka Edited February 23, 2013 by leszcz007 Quote Share this post Link to post Share on other sites
korzen16 272 Posted February 23, 2013 pierwszy był Adam, a zaraz potem jego LP - do dzisiaj strzyka mnie pod łopatką Quote Share this post Link to post Share on other sites