Skocz do zawartości

Chmielenie na zimno: w jakich stylach stosować?..


korek

Rekomendowane odpowiedzi

Oceniasz piwo w trakcie fermentacji? Pozwól mu się ułożyć. Aromat zielonego piwa różni się od wyleżakowanego. Miałem wiele przypadków, że aromat kilka tygodni po butelkowaniu był lepszy niż podczas butelkowania. W twoim przypadku dałeś mało chmielu na aromat. Co więcej Lubelski nie jest jakiś mega aromatyczny. Po chmieleniu na zimno cudów się nie spodziewaj.

Wiesz, jak piję, to podświadomie pojawiają się jakieś wnioski, choć faktycznie to zdecydowanie zbyt wcześnie. Dam sobie spokój z chmieleniem na zimno. Zobaczymy co z tego wyjdzie.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.