Skocz do zawartości
Paulo

Heritage Lager Coopers - dochmielić?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam piwowarów

 

Niedługo kończy mi fermentować moja pierwsza warka z puszki i już myślę o kolejnej. Mam puchę Heritage Lager Coopers'a i ekstrakt słodowy do tego, zastanawiam się tylko czy warto by było to dochmielić. Czytałem już tu co nieco opinii o dochmielaniu puszek, ale skoro to będzie dopiero moja druga warka to poradzcie czym fajnie byłoby to dochmielić, w jakich ilościach i jaką metodą. Zastanawiam się też nad zmianą drożdży ( mam warunki na dolną) bo te puszkowe są podobno kiepskie.

 

Pozdrówki i z góry dzięki za rady.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Moja rada jest taka: rób tą puchę taką jaka jest, no chyba, że masz pod ręką jakieś chmiele i drożdże do dolnej fermentacji. Następnym razem odpuść sobie puchy i bierz się za zacieranie :beer: na początek najlepiej jakiegoś gotowego zestawu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

na początek chcę trochę nabrać jako takiej wprawy, ale przyznam się szczerze, że zacieranie strasznie mi już chodzi po głowie :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×