Jump to content
Sign in to follow this  
Paulo

Heritage Lager Coopers - dochmielić?

Recommended Posts

Witam piwowarów

 

Niedługo kończy mi fermentować moja pierwsza warka z puszki i już myślę o kolejnej. Mam puchę Heritage Lager Coopers'a i ekstrakt słodowy do tego, zastanawiam się tylko czy warto by było to dochmielić. Czytałem już tu co nieco opinii o dochmielaniu puszek, ale skoro to będzie dopiero moja druga warka to poradzcie czym fajnie byłoby to dochmielić, w jakich ilościach i jaką metodą. Zastanawiam się też nad zmianą drożdży ( mam warunki na dolną) bo te puszkowe są podobno kiepskie.

 

Pozdrówki i z góry dzięki za rady.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moja rada jest taka: rób tą puchę taką jaka jest, no chyba, że masz pod ręką jakieś chmiele i drożdże do dolnej fermentacji. Następnym razem odpuść sobie puchy i bierz się za zacieranie :beer: na początek najlepiej jakiegoś gotowego zestawu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

na początek chcę trochę nabrać jako takiej wprawy, ale przyznam się szczerze, że zacieranie strasznie mi już chodzi po głowie :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.