Skocz do zawartości
Paulo

Witam wszystkich

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem Paweł z Ostrołęki. W związku z tym, że jestem smakoszem piwa postanowiłem zainteresować się jego domową produkcją (zapewne u wszystkich tak to się zaczyna :) ). Spędziłem już tu ładnych parę godzin na lekturze, zakupiłem sprzęt i wczoraj zrobiłem swoją pierwszą warkę z brewkita Coopersa Australian Bitter z ekstraktem słodowym. Teraz cierpliwie czekam na efekty :) Na początek nastawiam się na pare brewkitów by później zacząć już zacierać, oczywiście z Waszą pomocą bo tej jest tutaj mnóstwo. Efektami oczywiściew będę się dzielił. Pozdrawiam i życzę wszystkim sukcesów w warzeniu :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

od razu zacieraj - brewkity to strata czasu! a jeżeli mimo wszystko się boisz (chociaż nie ma czego) to do brewkitów kup przynajmniej porządne drożdże bo te dodane do puchy to porażka...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj i powodzenia :beer:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj, nastąpną warke spróbuj z zacieraniem, wiecej przy tym roboty ale warto poświęcić trochę czasu. Na wiki jest dużo fajnych i prostych receptur także moze coś ci podpasuje, ja zaczynałem od zacierania i nie było tak zle.Życzę ci samych sukcesów i powodzenia w warzeniu :):beer:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj :beer:

Tak się dziwnie składa, że smakoszem zostałem dopiero po pierwszej, własnej warce ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj.

Też myślałem, że lepiej zacząć od "łatwiejszego" i popełniłem kilka warek z brewkitów/ekstraktów.

Może i dobrze bo doświadczenia przybyło, ale faktycznie zacieranie nie jest trudne, a piwka lepsze :)

 

Powodzenia więc życzę i teraz (już po czasie) również namawiam do zacierania :beer:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

no właśnie najbardziej kusi mnie smak i jakość zacieranego piwka, tak więc zabieram się do lektury, jeszcze zrobię ze dwie puchy i działam :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Powodzenia, bierz się za zacieranie :beer: nie trać czasu na puszki.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×