Skocz do zawartości
olos23

Ekstrakt słodowy ciemny WES - jaka receptura ze słodów?

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, robiłem kiedyś piwko z ekstraktu słodowego ciemnego WES i bardzo mi smakowało ( w przeciwieństwie do jasnego). Od niedawna bawię się w zacieranie i chciałbym uzyskać coś podobnego. Macie propozycje jakich słodów użyć i jak zacierać?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A na jakich drożdżach tamto było, jaką miało gęstość, jak i czym nachmieliłeś? Jalo bazę do tego piwa poszukaj jakieś recepury na tmave albo schwarzbier, powinno być podobne.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Drożdże Safale S-04, 20 litrów brzeczki o gęstości 13 blg. Chmiel Marynka 25g - 60 minut i Lubelski 25g - 10 minut. Tyle, że to łatwo powtórzyć, ale nie znam bazy:(

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×