Jump to content
Sign in to follow this  
olos23

Ekstrakt słodowy ciemny WES - jaka receptura ze słodów?

Recommended Posts

No właśnie, robiłem kiedyś piwko z ekstraktu słodowego ciemnego WES i bardzo mi smakowało ( w przeciwieństwie do jasnego). Od niedawna bawię się w zacieranie i chciałbym uzyskać coś podobnego. Macie propozycje jakich słodów użyć i jak zacierać?

Share this post


Link to post
Share on other sites

A na jakich drożdżach tamto było, jaką miało gęstość, jak i czym nachmieliłeś? Jalo bazę do tego piwa poszukaj jakieś recepury na tmave albo schwarzbier, powinno być podobne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drożdże Safale S-04, 20 litrów brzeczki o gęstości 13 blg. Chmiel Marynka 25g - 60 minut i Lubelski 25g - 10 minut. Tyle, że to łatwo powtórzyć, ale nie znam bazy:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...