Skocz do zawartości
olos23

Ekstrakt słodowy ciemny WES - jaka receptura ze słodów?

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, robiłem kiedyś piwko z ekstraktu słodowego ciemnego WES i bardzo mi smakowało ( w przeciwieństwie do jasnego). Od niedawna bawię się w zacieranie i chciałbym uzyskać coś podobnego. Macie propozycje jakich słodów użyć i jak zacierać?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A na jakich drożdżach tamto było, jaką miało gęstość, jak i czym nachmieliłeś? Jalo bazę do tego piwa poszukaj jakieś recepury na tmave albo schwarzbier, powinno być podobne.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Drożdże Safale S-04, 20 litrów brzeczki o gęstości 13 blg. Chmiel Marynka 25g - 60 minut i Lubelski 25g - 10 minut. Tyle, że to łatwo powtórzyć, ale nie znam bazy:(

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...