Guest franc Posted February 2, 2013 Do dezynfekcji butelek oraz sprzętu używam piro. Przy rozlewaniu piwa butelkę czuć tym specyfikiem. Ponoć jest nieszkodliwe, ale czy piwa w jakiś sposób to nie zepsuje? Quote Share this post Link to post Share on other sites
klisz 41 1 Items Posted February 2, 2013 Nie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
korzen16 272 Posted February 2, 2013 Czuć oparami tlenków siarki - to one sterylizują. Nie czuję ich w piwie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gąska 33 1 Items Posted February 2, 2013 (edited) Czytałem conajmniej parę dyskusji na ten temat i zdania były tam podzielone. IMO przy używaniu prawidłowych proporcji nie powinno wpłynąć na smak piwa, ja używałem nawet w nadmiarze i nikt na wczorajszym spotkaniu nie wyczuł piro. Podczas rozlewu piwa co2 skutecznie wypycha opary siarki z butelki. Edited February 2, 2013 by Gąska Quote Share this post Link to post Share on other sites
5k18a 2 Posted February 2, 2013 Ja nic nie czuje w browarze. Także nie wpływa na smak. Quote Share this post Link to post Share on other sites