Krzysztoń 16 Posted February 1, 2013 (edited) Dzień dobry piwowarkom i piwowarom. Długo i uważnie ważyłem, czy warzenie to coś dla mnie . Aktualnie jestem po dwóch warkach, tj. brewkit którego sobie zaliczam jako warkę bo go gotowałem , i zacieranie ze słodów.. Brewkit leżakuje, reszta w fermentatorze. Sprzęt mam w miarę skompletowany, mniej więcej kosztowalo to mnie ( już, czy dopiero, oto jest pytanie)z osiem skrzynek piwa koncernowego, ale po pierwszym warzeniu ze słodów, już wiem że muszę jeszcze w niego co nieco zainwestować. Póki co, to było by tyle. Krzysztof Edited February 1, 2013 by Krzysztoń 1 gacek reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogi 337 1 Items Posted February 1, 2013 A po dwóch przyjdzie kolejnych 30, witamy serdecznie kolegę! Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 729 1 Items Posted February 1, 2013 Witam,a te Rudniki to gdzie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lusterko87 73 1 Items Posted February 1, 2013 Nad sanem albo koło Częstochowy ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kamilo 36 1 Items Posted February 1, 2013 A ja już myślałem że 3 letnim piwku napiszesz ...;P Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogi 337 1 Items Posted February 1, 2013 (edited) Chyba jeszcze w Rzeczypospolitej jak myślę. Edited February 1, 2013 by Bogi Quote Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztoń 16 Posted February 1, 2013 (edited) Witam,a te Rudniki to gdzie? A koło Ciebie A ja już myślałem że 3 letnim piwku napiszesz ...;P Chłyt mantenkingowy... Edited February 1, 2013 by Krzysztoń Quote Share this post Link to post Share on other sites
korzen16 272 Posted February 1, 2013 (edited) A ja już myślałem że 3 letnim piwku napiszesz ...;P pomyślałem dokładnie to samo ale i tak witam Edited February 1, 2013 by korzen16 Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 729 1 Items Posted February 1, 2013 (edited) Witam,a te Rudniki to gdzie? A koło Ciebie Drugi, czynny piwowar w gminie Edited February 1, 2013 by anteks Quote Share this post Link to post Share on other sites
Przemczysław 5 Posted February 1, 2013 Witaj serdecznie w progach:) Dobrze niech Wielkopolska goni reszte polski w ilości piwowarów domowych:) Gratuluje decyzji polecam sie na przyszłość Quote Share this post Link to post Share on other sites
Samael 12 1 Items Posted February 1, 2013 Witaj i powodzenia w dalszym warzeniu Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dario63 4 1 Items Posted February 2, 2013 Witaj ! Samych udanych warek życzę Quote Share this post Link to post Share on other sites
gacek 19 1 Items Posted February 2, 2013 Nie mogłem się powstrzymać Masz punkt za ten chwyt Witaj, wiele zabawy z warzenia życzę I nie przeliczaj na skrzynki koncerniaków - jakoś razi w oczy takie porównanie Quote Share this post Link to post Share on other sites