Jump to content
Krzysztoń

Trzy lata dojrzewania....

Recommended Posts

Dzień dobry piwowarkom i piwowarom.

Długo i uważnie ważyłem, czy warzenie to coś dla mnie .

Aktualnie jestem po dwóch warkach, tj. brewkit którego sobie zaliczam jako warkę bo go gotowałem ;) , i zacieranie ze słodów.. Brewkit leżakuje, reszta w fermentatorze. Sprzęt mam w miarę skompletowany, mniej więcej kosztowalo to mnie ( już, czy dopiero, oto jest pytanie)z osiem skrzynek piwa koncernowego, ale po pierwszym warzeniu ze słodów, już wiem że muszę jeszcze w niego co nieco zainwestować.

Póki co, to było by tyle.

Krzysztof

Edited by Krzysztoń

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam,a te Rudniki to gdzie?

 

A koło Ciebie :)

 

A ja już myślałem że 3 letnim piwku napiszesz ...;P

 

Chłyt mantenkingowy... :)

Edited by Krzysztoń

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ja już myślałem że 3 letnim piwku napiszesz ...;P

pomyślałem dokładnie to samo :D

ale i tak witam :beer:

Edited by korzen16

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj serdecznie w progach:)

Dobrze niech Wielkopolska goni reszte polski w ilości piwowarów domowych:)

Gratuluje decyzji polecam sie na przyszłość:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie mogłem się powstrzymać Masz punkt za ten chwyt :beer:

Witaj, wiele zabawy z warzenia życzę

I nie przeliczaj na skrzynki koncerniaków - jakoś razi w oczy takie porównanie ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...