Skocz do zawartości

Browar 36m²


Rekomendowane odpowiedzi

17# Szkieletor 17BLG [ foreign extra stout ] 23.01

 

zasyp:

5,5 kg pale ale

0,5 kg carpilis R

0,5 kg pszeniczny

0,5 kg pszenica

0,35 kg czekoladowy

0,3 kg jęczmień palony

0,2 kg pszeniczny czekoladowy

0,2 kg crystal 200

 

chmiel: challanger 8,4%, 45 g, EKG 6,4% 15g

drożdże: danstar nottingham, uwodnione

 

zacieranie:

63C- 45'

72C- 30'

 

chmielenie:

60'- challanger 45g

50'-EKG 15g

 

23L, 17 BLG, temp 23-24C

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

18# Indianin 13 blg [american wheat] 8.02.

 

zasyp:

pilzneński 2,5 kg

pszeniczny 3, 5 kg

karmelowy jasny 0,2 kg

caraaroma 0,25 kg

pszeniczny czekoladowy 0,035 g

 

chmiele:

ekg 35 g

falconer's flight 7 25g

hallertau blanc 25 g

drożdże:

gęstwa nottingham

 

zacieranie"

63C- 50'

72C- 35'

77C- 5'

 

chmielenie:

60' - ekg

5'- falconer's flight 7

0'- hallertau blanc

 

27 l, blg 13, fermentacja 19 C

Na cichą pójdzie miks z resztek różnych chmieli i na tym zakończy się czyszczenie zapasów.

Edytowane przez dobrzanek
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Szkieletor został zabutelkowany 15.02, 125 g cukru, 5,5 blg. Wyszło 20 L.

 

 

 

 

Indianin na cichą dostał w 1 dawce Centennial oraz Amarillo po 20 g.

Kolejna dawka 4 dni później to 30 g Falconers Fight 7 oraz 30g Hallertau Blanc.

 

Zabutelkowany 25.02 przy 2,1 BLG, 133 g cukru.

Edytowane przez dobrzanek
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

19# Czarna kawa 17 BLG [foreign extra stout] 22.02.2014 kolaboracja z Tadzikiem

 

zasyp:

5kg Pale

1kg Pils

0,2kg Crystal 400 EBC

0,25kg Pszeniczny czekoladowy 800-1200 EBC, 100g Czekoladowy 800-1200 EBC (od 72°C)

0,1kg Jęczmień palony (do wysładzania)

 

Zacieranie:

66°C - 50 min, 72°C - 20 min, 78°C - filtracja.

 

Chmielenie:

50g Whitbread Golding Variety - 60 min

60g Fuggles, 50g East Kent Goldings - 15 min

120g kawa - 3 min

 

Wyszło 21l, 17°blg.

Zadane uwodnionymi s-04.

15.03.2014 zabutelkowane 20l wraz z 118g cukru przy 5 BLG.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.