Skocz do zawartości

Słód śrutowany


Krzys

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam za sobą troszkę doświaddzeń z puszkami. Chciałbym spróbować zrobić piwo z zacieraniem, w związku z czym mam pytanie: jaka jest "trwałośc" śrutowanego słodu? W sklepach z art. piwnymi piszą, że słód śrutują bezpośrednio przed wysyłką. Rozumiem z tego że świeżo ześrutowany słód jest lepszy. Chciałem zrobić zakupy na więcej niż jedną warkę. Niestety z powodu braku czasu (stąd do tej pory tylko puszki) może się okazać, że pomiędzy kolejnymi warkami może upłynąć miesiąc albo dłużej. Czy ześrutowany śłód zachowa swoje właściwości i będzie sie nadawał do użytku?

Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za podpowiedzi

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie przejmuj się, ja warzyłem po Świętach piwo z resztek słodów które leżały u mnie od marca - efekt - prwadopodobnie najsmaczniejszy "bezstylowiec" jaki udało mi sie uwarzyć :)

(krew mnie zalewa, bo nie zapisałem sobie proporcji :( )

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.