Skocz do zawartości
Faszysta Rasista Homofob

Słody Soufflett i duży przełom

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku warek używam pilzneńskiego i za każdym razem mam nienaturalnie duży przełom (ogromne grudy zamiast kłaczków). Nie byłoby to problemem, tylko że przy okazji tworzy się piana, która wychodzi z garnka. Garnek mam podłączony do szybu wentylacyjnego rurą flex i dzisiaj ta piania wyszła aż do szybu i stopiła kilka elementów plastikowych po drodze. Przy okazji ze 2 litry brzeczki znalazły się poza garnkiem.

Też tak macie przy tych słodach? Wcześniej używałem słodów głównie ze Strzegomia i nic takiego się nie zdarzało.

Edytowane przez jake

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja raz miałem taka sytułację jak robiłem brzeczkę na startery (fakt na innym poznańskim słodzie) ale obwiniam za to filtracje którą wykonałem na sitku i brzeczka była całkowicie mętna jak zacząłem gotować to się mega kluski porobiły i szło je cedzakiem zbierać.

Więc pytanie może nie do końca czysto przefiltrowałeś??

Edytowane przez Przemczysław

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×