Jump to content
Sign in to follow this  
Faszysta Rasista Homofob

Słody Soufflett i duży przełom

Recommended Posts

Od kilku warek używam pilzneńskiego i za każdym razem mam nienaturalnie duży przełom (ogromne grudy zamiast kłaczków). Nie byłoby to problemem, tylko że przy okazji tworzy się piana, która wychodzi z garnka. Garnek mam podłączony do szybu wentylacyjnego rurą flex i dzisiaj ta piania wyszła aż do szybu i stopiła kilka elementów plastikowych po drodze. Przy okazji ze 2 litry brzeczki znalazły się poza garnkiem.

Też tak macie przy tych słodach? Wcześniej używałem słodów głównie ze Strzegomia i nic takiego się nie zdarzało.

Edited by jake

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja raz miałem taka sytułację jak robiłem brzeczkę na startery (fakt na innym poznańskim słodzie) ale obwiniam za to filtracje którą wykonałem na sitku i brzeczka była całkowicie mętna jak zacząłem gotować to się mega kluski porobiły i szło je cedzakiem zbierać.

Więc pytanie może nie do końca czysto przefiltrowałeś??

Edited by Przemczysław

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.