Skocz do zawartości

Niezależny browar domowy "Pod Baranem"


Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Cześć :monster:

 

Warka #48 - Co się odwlecze, to ... została zabutelkowana z dodatkiem 156 g cukru. Odfermentowało do 3°Blg . Do butelek poszło 26l piwa.

Smak obiecujący.

Grzesiek, czy Ty zaplanowałeś piwo przegazowane, bo tak wywnioskowałem z jego nazwy. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Grzesiu grunt to chwytliwa nazwa ;)

pewnie tak z tego warzenia wyjdzie piwo z pianą na 4 palce, która zazwyczaj zostaje nawet wtedy kiedy piwa w szkle już nie będzie.

 

Powodzenia w modernizacji instalacji życzę

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.