Jacenty 221 Posted January 15, 2013 Czy BA tak nisko upadł? http://www.browamator.pl/szczegoly.php?WYPRZEDAZ_-_Mini-Keg_5_L__uszczelka&przedm=7097472&grupa_p=6&pwd[6]=%2F163929%2F164395&sortuj=kod&sess_id=24104640260 Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 732 1 Items Posted January 15, 2013 Dlaczego? Quote Share this post Link to post Share on other sites
korzen16 272 Posted January 15, 2013 Dlaczego? za mało poszło w dół; za 10-20% wartości nowego można by rzucić okiem, ale nie za więcej niż połowę Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacenty 221 Posted January 15, 2013 Za darmo bym tego nie brał. Ryzyko rozszczelnienia jest ogromne. Wstyd, że zarobić chcą na czymś takim. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lusterko87 73 1 Items Posted January 15, 2013 Oni też chcą zarobić - mamy wolny rynek - "nie podoba się ? to się zwolnij " Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacer 300 1 Items Posted January 15, 2013 A gdzie jest napisane, że trzeba lać w to piwo? Quote Share this post Link to post Share on other sites
korzen16 272 Posted January 15, 2013 Ciągle niestety pokutuje zasada: "wolę wyrzucić niż sprzedać za tanio". Wiele się musimy jeszcze nauczyć, chociaż spotykam się coraz częściej z "właściwym", przynajmniej z mojej strony jako konsumenta, zachowaniem sprzedających, wystawiających przecenione, z różnych powodów, towary. Na zachodzie europy stanowisko "ograniczania strat" jest na porządku dziennym, u nas jeszcze nie zawsze. Jeżeli miałbym brać towar w takim stanie, nie wydałbym na niego więcej niż 5zł bo ryzyko nieskorzystania a takiej okazji jest zbyt wielkie. Uczymy się od naszych Pań, które po wynalezieniu jednej zaciągniętej niteczki lub skazy materiałowej, są w stanie "wyszarpać" ładnych parę procent zniżki za tzw. "uszkodzony towar" Quote Share this post Link to post Share on other sites
karczmarz 86 1 Items Posted January 15, 2013 Fota daje pogląd na ewentualnie zakupiony towar. Nic do zarzucenia w ofercie. Można by dyskutować w momencie dostania takiego kega zakupionego w cenie wolnego od wad egzemplarza. Quote Share this post Link to post Share on other sites
e-prezes 87 Posted January 15, 2013 Ja bym się nawet skusił, bo dawniej lałem w takie puszki piwo, gdyby nie to, że rdzewieją i nie są warte tej ceny. Quote Share this post Link to post Share on other sites