Skocz do zawartości

Polskie Ale - opis


Makaron

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytałem ten temat i okazało się, że wszystkie moje 3 dotychczasowe warki mieszczą się w stylu PPA. Pierwszy zestaw Pale Ale z Homebrewing to pilzneński, carahell( to chyba nie dyskwalifikuje) chmiel marynka i lubelski. Wyszło pycha. Zachęcony smakiem tego piwa i brakiem doświadczenia wzorowałem się zasypem( zamiast carahell strzegom 30) i zmieniałem chmiele i odrobinę zacieranie. Do tej pory powstały Iunga SH(100gr)- pycha- lekki posmak dojrzałego, słodkiego ananasa. Teraz dojrzewa w butelkach Marynka SH- po wstępnych próbach wydaję się rokować bardzo dobrze.

W planach marynka- lubelski- sybilla. Szukając schematu chmielenia trafiłem na ten temat i cieszę się, że wpisałem się przypadkowo w narodowy nurt piwowarski.

Edytowane przez Tantal
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

No i jest chyba pierwszy komercyjny przykład http://piwo.co.za/Produkt/29729

A Zakładowy nie uwarzył wcześniej? Pierwsza zmiana się to chyba zwało.

Sprawdziłem, potwierdzam :) Polskie Jasne Ale - Pierwsza zmiana uwarzone przez Browar Zakładowy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.