Jump to content
Sign in to follow this  
kropka

Bruski Browar Domowy CERA-VISE

Recommended Posts

Bruski Browar Domowy CERA-VISE powstał w 2011 :D:beer:

 

Zestaw zamówiony z allegro bez wiedzy żony ( została postawiona przed faktem dokonanym )

 

Tak więc:

 

WARKA 1

 

COOPERS LAGER

Share this post


Link to post
Share on other sites

WARKA 2

 

CIEMNY ALE 15 BLG / 18l

 

pilzneński - 4 kg

karmelowy jasny - 1.3 kg

 

marynka - 228 GPH

lubelski - 45 GPH

 

mech irlandzki 1 łyżeczka

 

drożdże safbrew s-33

 

zacieranie:

65°C - 60 min

72°C - 30 min

78°C - 5 min

 

gotowanie: 60 min

marynka - 60 min

lubelski, mech irlandzki - 15 min

Edited by kropka

Share this post


Link to post
Share on other sites

WARKA 3

 

100% pilzneński 13 BLG / 21l

 

pilzneński - 5 kg

 

marynka - 273 GPH

lubelski - 60 GPH

 

drożdże saflager w-34/70

 

zacieranie:

50°C - 30 min

62°C - 20 min

72°C - 20 min

78°C - 5 min

 

gotowanie: 60 min

marynka - 60 min

lubelski - 30 min

Edited by kropka

Share this post


Link to post
Share on other sites

WARKA 4

 

Rauch marzen 13 BLG / 21l

 

monachijski 17EBC - 3.2 kg

wędzony 17EBC - 1 kg

melanoidowy 39EBC - 0.6 kg

caramunich 110EBC - 0.1 kg

 

marynka 91 GPH

lubelski 45 GPH

liberty 65 GPH

spalt 64 GPH

 

drożdże saflager w-34/70

 

zacieranie:

60°C - 25 min

67°C - 20 min

70°C - 20 min

75°C - 20 min

78°C - 5 min

 

gotowanie: 60 min

spalt - 60 min

marynka - 45 min

lubelski - 30 min

liberty - 15 min

Edited by kropka

Share this post


Link to post
Share on other sites

WARKA 5

 

ORANGE BLOND 8 BLG / 15l

 

zakwaszający - 0.225 kg

bohemski - 1.8 kg

ryż - 0.15 kg

 

saaz - 50 GPH

liberty - 50 GPH

 

mech irlandzki 1 łyżeczka

skórka z 2 pomarańczy

 

saflager w-34/70

 

zacieranie:

50°C - 30 min

62°C - 20 min

72°C - 20 min

78°C - 5 min

 

gotowanie: 60 min

saaz - 45 min

liberty - 30 min

mech irlandzki i skórka pomarańczy - 15 min

Edited by kropka

Share this post


Link to post
Share on other sites

WARKA 6

 

OBAMA STOUT 11 BLG / 20l

 

pilzneński - 3.6 kg

czekoladowy - 0.45 kg

blak patent - 0.05 kg

 

nugget - 260 GPH

saaz - 90 GPH

 

drożdże safale s-04

 

zacieranie:

65°C - 60 min

72°C - 30 min

78°C - 5 min

 

gotowanie: 60 min

nugget - 60 min

saaz - 15 min

Edited by kropka

Share this post


Link to post
Share on other sites

WARKA 7

 

KROPKA MIX 17 BLG / 20l

 

monachijski jasny - 1.8 kg

carafa I - 0.05 kg

bohemski - 0.4 kg

pilzneński - 3.5 kg

karmelowy jasny - 0.5 kg

cukier biały - 0.2 kg

 

nugget - 130GPH

spalt - 44GPH

marynka - 150GPH

saaz - 117GPH

lubelski - 140GPH

 

drożdże safale s-04

 

zacieranie:

65°C - 45 min

75°C - 30 min

78°C - 5 min

 

gotowanie: 60 min

nugget, spalt - 60 min

marynka, saaz - 45 min

lubelski - 30 min

Edited by kropka

Share this post


Link to post
Share on other sites

WARKA 8

 

KUKURYŹNIK 8 BLG / 20l

 

bohemski - 1,8 kg

zakwaszający - 0.24 kg

kasza kukurydziana - 0.35 kg

ryż - 0.2 kg

 

liberty - 129 GPH

marynka - 126 GPH

lubelski - 36 GPH

 

drożdże safale s-05

 

zacieranie:

50°C - 30 min

62°C - 20 min

72°C - 20 min

78°C - 5 min

 

gotowanie: 60 min

marynka - 60 min

liberty - 45 min

lubelski - 30 min

post-4338-0-94400200-1356734183_thumb.jpg

Edited by kropka

Share this post


Link to post
Share on other sites

WARKA 10

 

6 ZBÓŻ 12 BLG / 20l

(centrum piwowarstwa)

 

wiedeński - 2.25 kg

pszeniczny - 1.25 kg

pszeniczny samopszy - 0.25 kg

owsiany - 0.25 kg

orkiszowy - 0.25 kg

żytni - 0.25

 

marynka - 135 GPH

lubelski - 59 GPH

 

drożdże T-58

 

zacieranie:

48-44°C - 10 min

55-52°C - 10 min

63-61°C - 30 min

73-71°C - 30 min

78°C - 5 min

 

gotowanie: 60 min

marynka - 60 min

lubelski - 10 min

Share this post


Link to post
Share on other sites

WARKA 11

 

DZIADKOWE 12 BLG / 20l

(ALT - centrum piwowarstwa)

 

monachijski - 3.7 kg

karmelowy jasny - 0.3 kg

 

marynka - 234 GPH

marynka - 126 GPH

 

drożdże S-33

 

zacieranie:

63-61°C - 40 min

73-71°C - 30 min

78°C - 5 min

 

gotowanie: 60 min

 

marynka - 234 GPH - 60 minmarynka - 126 GPH - 15 min

Share this post


Link to post
Share on other sites

WARKA 12

 

A'LA GRODZISZ 8 BLG / 20l

pszeniczny - 1.3 kg

wędzony - 0.7 kg

pilzneński - 0.5 kg

 

lubelski - 136 GPH

lubelski - 59 GPH

 

drożdże S-33

 

zacieranie:

37°C - 30 min

50°C - 20 min

70°C - 30 min

75°C - 30 min

 

gotowanie: 60 min

 

lubelski - 136 GPH - 60 min

lubelski - 59 GPH - 15 min

Share this post


Link to post
Share on other sites

WARKA 13

 

Jasne Lekkie ALE 8 BLG / 10l

 

pilzneński - 1.25 kg

ryż - 0.25 kg

 

spalt - 6 g/6.4 AA granulat/ - 38 GPH

 

drożdże safbrew s-33

 

zacieranie:

50°C - 30 min

62°C - 20 min

72°C - 20 min

78°C - 5 min

 

gotowanie: 60 min

spalt - 60 min

Edited by kropka

Share this post


Link to post
Share on other sites

WARKA 14

 

Jasne Lekkie Korzenne ALE 8 BLG / 10l

 

pilzneński - 1.25 kg

ryż - 0.25 kg

imbir /mielony/ - 2 g

cynamon /mielony/ - 3 g

pieprz czarny - 1 g

goździk - 3 szt

 

spalt - 6 g /6.4 AA granulat/ - 38 GPH

 

drożdże safbrew s-33

 

zacieranie:

50°C - 30 min

62°C - 20 min

72°C - 20 min

78°C - 5 min

 

gotowanie: 60 min

spalt - 60 min

imbir, cynamon, pieprz czarny, goździk - 15 min

Edited by kropka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć,

mogę spytać skąd pomysł na taki avatar?

 

Tak jakoś wyszło :smilies: brak pomysłu + internet = avatar :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć,

mogę spytać skąd pomysł na taki avatar?

 

Tak jakoś wyszło :smilies: brak pomysłu + internet = avatar :P

 

a nie myślałeś o swastyce na przykład?? :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć,

mogę spytać skąd pomysł na taki avatar?

 

Tak jakoś wyszło :smilies: brak pomysłu + internet = avatar :P

 

a nie myślałeś o swastyce na przykład?? :P

przemalować tło na niebiesko wstawić jeszcze 11 gwiazdek zamiast cccp wpisać ue i mamy taki sam ustrój jak niegdyś :okey::smilies:

kiedyś się to nazywało Związek Radziecki a teraz Unia Europejska

 

no i skończcie się czepiać avatara :D

Edited by kropka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć,

mogę spytać skąd pomysł na taki avatar?

 

Tak jakoś wyszło :smilies: brak pomysłu + internet = avatar :P

 

a nie myślałeś o swastyce na przykład?? :P

przemalować tło na niebiesko wstawić jeszcze 11 gwiazdek zamiast cccp wpisać ue i mamy taki sam ustrój jak niegdyś :okey::smilies:

kiedyś się to nazywało Związek Radziecki a teraz Unia Europejska

 

no i skończcie się czepiać avatara :D

 

no tak, jak to jest takie zabawne, cool i trendy to i ja sobie zmienię awatar na zabawny

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogięło Was !!!

no przecież nie ma co się czepiać awataru ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czekam do 22:50 i oba avatary zostaną skasowane. Wiem, że avatar kolegi Kropki nie jest oficjalnie symbolem prawnie zakazanym, ale w jest w tym samym dobrym smaku co Che Guevara...

Do tego czasu wątek zamykam.

 

 

edit: dziękuję !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.