Skocz do zawartości

Siarkowodór podczas fermentacji lagerów


Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że to rzecz normalna podczas fermentacji lagerów, ale jak zaczyna się wydzielać siarkowodór, dobrze jest podjąć jakieś działania (np. podnieść temperaturę), czy poczekać aż przestanie?

Obecnie brzeczka fermentuje szósty dzień w 10C i wczoraj zaczęło śmierdzieć.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.