gaim 0 Posted December 18, 2012 hej, brzeczka z dwóch nachmielonych ekstraktów WESA pszenicznych, mija piąta doba burzliwej, cały czas aktywna, miałem nie zaglądać, ale po czytance forum stwierdziłem że jednak zajrzę, przepiękny zapach, taki pszeniczny jak się spodziewałem, a widok, no cóż, oceńcie sami Quote Share this post Link to post Share on other sites
Faszysta Rasista Homofob 108 1 Items Posted December 18, 2012 W lewym górnym rogu pływa jakiś robak, chyba nicień. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacer 300 1 Items Posted December 18, 2012 Możesz zebrać dekę, będzie mniej tego pływało później. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gaim 0 Posted December 18, 2012 koledzy, nie nabijajcie się, to moja pierwsza warka, a naczxytałem się o tych infekcjach Quote Share this post Link to post Share on other sites
mckolek 2 Posted December 18, 2012 no właśnie naczytałeś się za dużo i masz Quote Share this post Link to post Share on other sites
olo333 160 1 Items Posted December 18, 2012 Za szybko otworzyłeś, jeszcze pracuje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gaim 0 Posted December 18, 2012 w miarę kończenia burzliwej ta czapa będzie opadac na dno_? Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacer 300 1 Items Posted December 18, 2012 Nie nabijam się, to brązowe ściągnij wymytą i wyparzoną łyżką. Quote Share this post Link to post Share on other sites
olo333 160 1 Items Posted December 18, 2012 Tak, trochę będzie pływać tego brązowego, ale większość opadnie. Jak na ten etap fermentacji to wygląda ok, zamknij wiaderko i czekaj. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bielok 171 Posted December 18, 2012 Cześć. Jest dobrze, widać że fermentacja się już kończy. Dekę możesz ściągnąć lub nie - na Twoim miejscu nie grzebałbym w piwie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gaim 0 Posted December 18, 2012 Cześć. Jest dobrze, widać że fermentacja się już kończy. Dekę możesz ściągnąć lub nie - na Twoim miejscu nie grzebałbym w piwie. nie będę ściągał, poczekam aż skończy fermentować, mierzę BLG przez 2-3 dni i rozlewam pszeniczkę do butelek Quote Share this post Link to post Share on other sites
stachu68 17 1 Items Posted December 18, 2012 Spoko, nawet jak ci jakiś robal do środka wpadnie to dużo nie wypije Quote Share this post Link to post Share on other sites
scooby_brew 461 1 Items Posted December 18, 2012 W lewym górnym rogu pływa jakiś robak, chyba nicień. Nie nicień tylko wyraźnie to larwa Mothry z "Godzilla vs. Mothra". Słodkie maleństwo 1 lolo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
zbynieks 31 Posted March 14, 2013 W lewym górnym rogu pływa jakiś robak, chyba nicień. Nie nicień tylko wyraźnie to larwa Mothry z "Godzilla vs. Mothra". Słodkie maleństwo No i co wkręcasz człowieka. Typowa jemiołuszka. Sprawdź w wiki... Quote Share this post Link to post Share on other sites
WojtekW 2 1 Items Posted March 15, 2013 Wszystko będzie dobrze! W końcu ktoś z Przemyśla. Pozdrawiam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jarok3 1 1 Items Posted March 16, 2013 Będzie piwo z zakąską Quote Share this post Link to post Share on other sites