Skocz do zawartości

Jak klarować karukiem?


pszemas

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, jak klarować karukiem, odnośnie klarowania żelatyną jest na wiki co i jak od strony technicznej... zresztą robię to od 10 warek... żelatynka na 3 dni, do zera stopni i we flaszki, a co z karukiem, kupiłem go w formie płynnej w jednym ze sklepów piwowarskich i co teraz?

Jakaś sterylizacja tegoż roztworu? Czy siup z flaszki do bańki na jeden dzień (lub więcej) przed rozlewem i do chłodu?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jak jest tam określona ilość to lej tak samo jak żelatynę,to bardzo zbliżone substancje.

To praktycznie ta same substancja - kolagen - różne sposoby przygotowania i miejsce pozyskania :D

Edytowane przez leszcz007
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 lat później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.