Jump to content
Sign in to follow this  
pszemas

Jak klarować karukiem?

Recommended Posts

No właśnie, jak klarować karukiem, odnośnie klarowania żelatyną jest na wiki co i jak od strony technicznej... zresztą robię to od 10 warek... żelatynka na 3 dni, do zera stopni i we flaszki, a co z karukiem, kupiłem go w formie płynnej w jednym ze sklepów piwowarskich i co teraz?

Jakaś sterylizacja tegoż roztworu? Czy siup z flaszki do bańki na jeden dzień (lub więcej) przed rozlewem i do chłodu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

jak jest tam określona ilość to lej tak samo jak żelatynę,to bardzo zbliżone substancje.

To praktycznie ta same substancja - kolagen - różne sposoby przygotowania i miejsce pozyskania :D

Edited by leszcz007

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tzn. karuk do 1/2 szklanki przegotowanej letniej wody i do wiadra z piwem?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.