Skocz do zawartości

Co można z tego uwarzyć?


pershi

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie resztki:

 

4 kg pszenicznego

1 kg monachijskiego

0,75 kg karmelowy czerwony

0,8 kg wiedeński

0,2 kg karmelowy 150

 

powyżej 100 g marynki, lubelskiego i hallertauer tradition

85 g Saaz

50 g Cascade

43g Willamette

 

drożdże S-04 i S-33.

 

Proszę o propozycję co mogę z takich surowców uzyskać.

 

Z góry dziękuję za wpisy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chyba nic stylowego. Na Twoim miejscu pewnie zrobiłbym jakoś tak:

2 kg pszenicznego

1 kg monachijskiego

0,8 kg wiedeńskiego

0,2 kg karmelowego czerwonego

 

30 g saaz na 60 minut

30 g cascade po wyłączeniu palnika

 

Drożdże: S-33

 

Alternatywnie wywaliłbym ten cascade i dał trochę kolendry i skórki z pomarańczy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.