Jump to content
pershi

Co można z tego uwarzyć?

Recommended Posts

Mam takie resztki:

 

4 kg pszenicznego

1 kg monachijskiego

0,75 kg karmelowy czerwony

0,8 kg wiedeński

0,2 kg karmelowy 150

 

powyżej 100 g marynki, lubelskiego i hallertauer tradition

85 g Saaz

50 g Cascade

43g Willamette

 

drożdże S-04 i S-33.

 

Proszę o propozycję co mogę z takich surowców uzyskać.

 

Z góry dziękuję za wpisy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trochę mało słodów podstawowych.

Bo do pszenicy nie masz drożdży no i tez by się przydało sypnąć coś poza pszenicznym.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chyba nic stylowego. Na Twoim miejscu pewnie zrobiłbym jakoś tak:

2 kg pszenicznego

1 kg monachijskiego

0,8 kg wiedeńskiego

0,2 kg karmelowego czerwonego

 

30 g saaz na 60 minut

30 g cascade po wyłączeniu palnika

 

Drożdże: S-33

 

Alternatywnie wywaliłbym ten cascade i dał trochę kolendry i skórki z pomarańczy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dziękuje za zainteresowanie tematem.

Nie mam zamiaru zrobić z tego piwa w jakimś stylu, tylko myślę, czy ta się to w jakiś sensowny sposób zużyć.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.