Jump to content

niska temp. fermentacji...


raffe
 Share

Recommended Posts

Sluchajcie Brac Wielka!

 

Jakos po swietach wstawilem wiaderko z gotowcow muntons nut brown ale z ciemnym slodem ten od muntonsa(i tu moze troszke dalem za ciemno). Panowie wszystko ladnie i pieknie -tylko w pokoju przy fermentacji mialem moze z 14 stopni - czy ktos mial juz taki przypadek zeby fermentowac w troszke za niskiej temperaturze?

Po 2 tygodniach zakorkowania nie wytrzymalem i spilem butelke -wyszlo jakies nie jak zawsze,ale pitne tylko w glowe mi nie udezylo,a butla 1,5 litra...

Pany co myslita?

Mam jeszcze jedna butle w piwnicy reszta jakies 20 litrow zostawilem na inna okazje do spicia daleko od domu.

Co myslicie ... Mial ktos juz taki przypadek??

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.