Jump to content

Jak powstaje piwo w KP


Recommended Posts

"W zeszłym roku sezonowa wersja Żubra zdobyła nawet 1 proc. udziału w rynku. Teraz nowe piwo ma sprzedawać się jeszcze lepiej, bo jego recepturę ulepszono i dostosowano do gustów nieco szerszego grona piwoszy."

 

Hehe. Czyli na język zrozumiały powinno być:

" Nowy Żubr ciemnozłoty będzie mniej goryczkowy, mniej słodowy, mniej aromatyczny i lżejszy. To spodoba się polskim piwoszom."

Link to post
Share on other sites

Ja w tym artykule kłamstw nie widzę - a jedynie niedopowiedzenia i marketing. Podsumowaniem może być: Robimy takie piwo, które smakuje jak największej liczbie osób - żeby się jak najlepiej sprzedało. Przy okazji tych badań utwierdzamy w przekonaniu testerów, że mają dobry gust.

 

Tym samym koło się zamyka, perpetuum mobile, wąż połyka własny ogon ;)

Link to post
Share on other sites

P. Maja sędziowała w kategorii OS podczas IV Poznańkiego KPD

 

ciekawe czy jej smakowało piwo które oceniała

 

sędziowałem z Mają już po raz drugi. Mam bardzo dobre zdanie o jej kwalifikacjach. A piwa które sędziowaliśmy jej smakowy :)

Link to post
Share on other sites

P. Maja sędziowała w kategorii OS podczas IV Poznańkiego KPD

 

ciekawe czy jej smakowało piwo które oceniała

 

sędziowałem z Mają już po raz drugi. Mam bardzo dobre zdanie o jej kwalifikacjach. A piwa które sędziowaliśmy jej smakowy :)

Na miejscu tej pani też bym się trzymał tego sędziowania , dobrego piwa się napiła !

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.