Jump to content
Raczek

Łuska ryżowa

Recommended Posts

Jestem w trakcie zacierania Dyniowego Ale. Ktoś pisał że strasznie mozolnie idzie filtracja więc zakupiłem 250g łuski ryżowej nigdy nie stosowałem łuski i mam pytanie śrutuje się to czy nie ?? Zaparza wrzątkiem przed dodaniem czy pod koniec zacierania tak wsypuje do zacierania ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wydaje mi się że tak samo jak inne łuski:

http://www.piwo.org/...page__hl__łuska

http://www.piwo.org/...__łuska__st__40

Po zacieraniu namocz, ją aż opadnie na dno i broń boże nie śrutuj!

Edited by Undeath

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...