Jump to content
Pieron

Rewolucja Magdy Gessler w Cieszyńskim Browarze Mieszczańskim

Recommended Posts

Jak mnie doszły wczoraj słuchy i sprawdziłem w sieci np. tu i tu, pani Magda była w Mieszczańskim zrobić rewolucje.

Odcinek ma być dopiero na wiosnę. Może ktoś z okolicznych mieszkańców będzie wiedział coś więcej na ten temat i podzieli się informacją. Może i menu zmienione.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Z tego co zauważyłem oglądając ten program Pani Magda preferuje eurolagera, niejednokrotnie do posiłku brała Tyskie czy Lecha i nigdy nie miała żadnych uwag. Jak to podniebienie może być wybiórcze ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Może dla wielu jest medialną wyrocznią, ale o piwie to ona wie tyle co nic i na ten temat niech się nie wypowiada. Gastronomicznie mam czasem zastrzeżenia do tego co promuje w TVN, ale bez możliwości sprawdzenia smakowo to tylko zwykły szum wokół własnej osoby.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja jak widzę jak wpada do kuchni i pochyla się z tą swoja czupryną nad jedzeniem, a potem wkłada opierścionkowane palce do jedzenia przy przygotowywaniu to czuję pewien niesmak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja jak widzę jak wpada do kuchni i pochyla się z tą swoja czupryną nad jedzeniem, a potem wkłada opierścionkowane palce do jedzenia przy przygotowywaniu to czuję pewien niesmak.

 

ja tam nie chodzę gdzie ona się pojawia ... ale czujesz ten niesmak jak w zupie albo w potrawce dostajesz rasowego kłaka blleeeee pół biedy jak złoty pierścionek :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przed rewolucją nie stałem w kolejce, ale prawie półtorej godziny czekałem na jedzenie. Po rewolucji też nie stałem w kolejce, za to jedzenie dostaliśmy w miarę szybko. Znacząco poprawiła się obsługa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fragment wywiadu z p. Gessler (podkreślenie moje):

 

"A Cieszyński Browar Mieszczański jak w tej opinii się prezentuje?

 

Wyzwanie dla tej restauracji jest ogromne. Właściciele mogą mieć wszystko i nic, tym bardziej że właścicielka pędzi piwo. Miejsce też jest trudne, ale do dobrych restauracji się zawsze trafia. Będzie to bardzo ciekawy odcinek. Właściciele są ciekawymi ludźmi. Emisja planowana jest na wczesną wiosnę."

Cała rozmowa na ox.pl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Już jacyś ludzie się na tym programie przejechali. Program całkowicie reżyserowany i to od Gessler zależy jak zostanie później zmontowany. Albo pokażą w dobrym świetle albo złym, od jej kaprysu zależy. Dziwie się, że się zgłosili, bo kosztuje to niemało.

 

Jak obserwuje różne restauracje to bronią się tylko te gdzie jest smaczne jedzenie. Tych nie trzeba reklamować i zawsze są ludzie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Już jacyś ludzie się na tym programie przejechali.

Np. tacy którzy podali jej stare mięso (co później potwierdził sanepid)?

 

Program całkowicie reżyserowany i to od Gessler zależy jak zostanie później zmontowany. Albo pokażą w dobrym świetle albo złym, od jej kaprysu zależy.

Szczerze mówiąc w to wątpię. Jak już to producent może coś mieszać żeby zwiększyć oglądalność.

Dziwie się, że się zgłosili, bo kosztuje to niemało.

No ja tam nie wiem, rozmawiałem z właścicielem jednego lokalu w którym ona była i on nie zapłacił nic. A jest on dla mnie wiarygodniejszym źródłem informacji niż pismo Fakt czy Superekspres które piszą ile to tysięcy trzeba zapłacić żeby wystąpić w programie kuchenne rewolucje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja jak widzę jak wpada do kuchni i pochyla się z tą swoja czupryną nad jedzeniem, a potem wkłada opierścionkowane palce do jedzenia przy przygotowywaniu to czuję pewien niesmak.

Właśnie zastanawiałem się kiedyś co na to sanepid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Właśnie zastanawiałem się kiedyś co na to sanepid.

Nie wiem co lepsze kłaki Gesslerowej czy zjełczałe masło do pierogów, lub makaron odgrzewany w mikrofali...

Przypomina mi się kawał :

W restauracji kelner podchodzi do stolika, podaje kartę,mija chwilka klient zamawia :

poproszę kotlet cielęcy, z dużą liczbą ścięgien, kawałkiem kości. Żeby był uz jednej strony spalony, a z drugiej prawie surowy, do tego frytki o smaku starego smalcu i surówkę z zgniłych pomidorów...

Kelner zdziwiony : Panie takie coś jest nie możliwe !

Klient spokojnie odpowiada : dziwne wczoraj dokładnie taki zestaw otrzymałem !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć.

To moja prywatna opina. Nie cierpię p. Gesler.

To i ja moją opinię dodam. Precz z komuną :smilies:. Przepraszam jeśli kogoś tym uraziłem, liczę na wyrozumiałość forumowiczów względem mojego poczucia humoru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No ja tam nie wiem, rozmawiałem z właścicielem jednego lokalu w którym ona była i on nie zapłacił nic. A jest on dla mnie wiarygodniejszym źródłem informacji niż pismo Fakt czy Superekspres które piszą ile to tysięcy trzeba zapłacić żeby wystąpić w programie kuchenne rewolucje.

Ja na jego miejscu też bym się nie przyznał, że tak się dałem nabrać. Czy uważasz, że p. G. robi to za darmo?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ja na jego miejscu też bym się nie przyznał, że tak się dałem nabrać. Czy uważasz, że p. G. robi to za darmo?

A sponsorzy, lokowanie produktów, producent, reklamy, wkład telewizji?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...