Jump to content

Recommended Posts

Podczas gotowania brzeczki wpadł mi do garnka kawałek cegły z przewodu wentylacyjnego. Niestety zobaczyłem to dopiero po przelaniu do fermentora - na dnie garnka utworzyła się kupka czerwonego proszku. Czy może to jakoś negatywnie wpłynąc na smak piwa? Bo trujące to chyba nie jest? ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie otrujesz się, cegły się robi z gliny. To raczej neutralny surowiec. Pytanie, co do tej cegły mogło wcześniej przylgnąć... :smilies:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wiele bardzo użytecznych rzeczy, zostało wynalezionych przez "głupi" przypadek.

 

Więc powodzenia.

 

ps. Ciekawe kiedy znajdziemy na półkach piwo, "Ceglane" .....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dział Kuchnia :D oprócz tego w Tesco i innych super marketach jako durszlak :P a jak siatkę to spytaj pana w castoramie, ale wydaje mi się że przy zabezpieczaniach elewacji czyli styropianie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...