Bogi 337 1 Items Posted October 26, 2012 (edited) Bardzo miło i serdecznie witam całą piwowarską brać (takbym napisał pierwotnie, ale są też damy wśród piwowarów, więc napiszę witam całą piwowarską siostrbrać ) Oczywiście to taki ad hoc, bo jak się człowiek rejestruje na którymś forum (niektóre w międzyczasie upadły-nie z mojej winy rzecz jasna, chyba ) to już sam nie wie co napisać. Pochodzę z Rzeszowa, piwowarstwem zajmuję się od niedawna (2009 rok jak pamiętam), moją domeną głównie są nalewki, likiery, a ostatnio też miody pitne, a zwłaszcza wiążące te zainteresowania w całość-zielarstwo. Jestem w miarę aktywny na Forum Domowych Winiarzy i znany (a czasami znienawidzony) na niektórych forach dot. absyntu, który też jest moją domeną, choć zajmuję się tym dłuższą chwilę, jest to kwestia na razie rozwojowa, bo na rynku znalazły się dwie moje produkcje-Boggy i Żubrsinthe, ale że to forum piwowarskie nie będę Was zanudzał "łzami kozicy"-jak to swego czasu skybert określił moją manię wyszukiwania i stosowania bardzo dziwnych i rzadkich składników ziołowych. W piwowarstwie jestem konsekwentny i z brew-kit'ów, wszak udoskonalanych na wszelkie możliwe sposoby, przerzuciłem się na ekstrakty słodowe plus dodatki. Skupiam się głównie na recepturach z połowy XVIII wieku-Amber Two Penny, Windsor, London czy Burton ale, rozwijam temat starzenia piwa w beczce dębowej, oraz z racji pokrewieństwa ziołowego, idee gruit ale. Moim ulubieńcem jest mój autorski porter (niedawno się dowiedziałem, że może podpadać pod kategorię Imperial), który również rozwijam wykorzystując ciekawe rozwiązanie (jak np. zastąpienie drożdży piwowarskich, drożdżami winnymi, etc). Mam nadzieję, że do czegoś się przydam. Pozdrawiam serdecznie. Edited October 27, 2012 by Bogi Quote Share this post Link to post Share on other sites
henry 3 Posted October 26, 2012 Witam z okolic Rzeszowa.. kącik południowo-wschodni rośnie.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wyvern 34 1 Items Posted October 26, 2012 Witaj Quote Share this post Link to post Share on other sites
bastisz 1 Posted October 26, 2012 Miło, witamy na forum i powodzenia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
elroy 731 1 Items Posted October 26, 2012 Witaj witaj, masz doświadczenie (i znajomości ) , więc na pewno w piwowarstwie osiągniesz to co chcesz Powodzenia ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mariusz_CH 193 2 Items Posted October 26, 2012 Noooo, nieźle, płd-wsch zakątek rośnie w siły. Pozdrówka! Quote Share this post Link to post Share on other sites
skybert 106 1 Items Posted October 26, 2012 No witaj Bogi w końcu na forum strikte piwowarskim! Sezon piwowarski rozpoczęty, owoców mało więc odstaw na razie te nalewki i wodę z ogórków i bierz się za zacieranie. Bogi to doświadczony nalewkarz oraz maniak absyntu z rozległą wiedzą na ten temat więc polecam kolegę w razie pytań i wątpliwości. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dario63 4 1 Items Posted October 27, 2012 Witaj ! Samych udanych warek życzę Quote Share this post Link to post Share on other sites
BeerGrill 44 Posted October 27, 2012 Witam! Co do rzadkich składników ziołowych, to już bym miał pytanie, ale to nie w tym dziale raczej. Życzę więc powodzenia w warzeniu i eksperymentach. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogi 337 1 Items Posted October 27, 2012 Bardzo mi miło i dzięki za wszystkie powitania. @Beergrill-wal jak w dym Quote Share this post Link to post Share on other sites
lkulos 29 1 Items Posted October 27, 2012 witaj na piwnym pokładzie Quote Share this post Link to post Share on other sites
witia 1 Posted October 27, 2012 Witam również. Absynt+koniak= "trzęsienie ziemi". Hmm... jak będzie się nazywał absynt+piwo ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogi 337 1 Items Posted October 27, 2012 (edited) Już się nazywa, z tym, że są to nieśmiałe próby i po prostu piwo plus absynt: http://boutique.leme...-absinthe.html# albo to: http://www.brasserie...oduct/view/1/14 choć tutaj wygląda, że dodano ziele: http://www.brasseurd...a/fr/bieres.php i tutaj też wraz z anyżem: http://www.guidedesbieres.com/biere1274/biere-l-etincelle.html Amerykanie coś kombinują, z tego browaru: http://blogs.westwor...ing_of_an_a.php Edited October 27, 2012 by Bogi Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pogonowiak 2 Posted October 28, 2012 Witam i powodzenia życzę!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
WiHuRa 583 1 Items Posted October 30, 2012 To i ja się przywitam Bogi, kolega skybert snuł mi niedawno opowieści o Tobie Gratuluje - dwa absynty wyprodukowane według Twoje receptury we Francji to już jest "coś"! Życzę podobnych sukcesów w piwowarstwie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogi 337 1 Items Posted October 30, 2012 (edited) Hej, doniesiono mi , że coś tam skybert opowiadał, ale to na razie nic aż tak wielkiego-niedługo nowe partie ruszają. Jak się spotkamy i poznamy, to nie omieszkam przynieść lub najwyżej się wymienimy, bo teraz z czasem tak ciężko. Edited October 30, 2012 by Bogi Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaz 7 1 Items Posted October 30, 2012 Witaj Bogi i na tym forum Quote Share this post Link to post Share on other sites